BOVENTOON CONCERT – BOVENTOONZANG


Georganiseerd door: de Roos
Datum: zondag 16 juli 2017
Tijd: 14:30 tot 14:30 uur
Prijs: € 15 per keer

Meer over de organisator  Mail de organisator

boventoonzang


Het duo Alexander & Mandaakhjargal gebruikt een groot aantal verschillende instrumenten om de legenden en ballades van Boerjatië en Mongolië ten gehore te brengen, met als hoogtepunt hun boventoonzang.

Het publiek wordt in trance gebracht voor een reis naar een andere wereld waarin de schepping wordt toegezongen en vereerd met een centrale en magische rol voor het paard, dat fysiek aanwezig is, vermomd als het belangrijkste instrument met de veelzeggende naam “Morin khuur, (letterlijk het “Paard-Instrument”). Alexander en Mandaakhjargal beheersen alle drie de registers: 

  • Khariga - het register bas
  • Khomée - register mezzo
  • Eshéré - het register hoog

De legendes – oftewel ouliguers in het Boerjatisch - worden aaneengeregen door de verteller met als hoogtepunt de Bourtet-Chono“, waarin de mythische blauwe wolf tot leven komt als de voorvader van Djengiz Khan. De twee dochters van Djengiz Khan weigeren om te worden uitgehuwelijkt en moeten als straf dwalen door de steppe. Dankzij een magische pijl verandert de wolf in een man die verliefd wordt op de oudste dochter Goa Maral. Dit koppel Goa Maral en Bourtet-Chono wordt als de aartsvaders beschouwd van diverse Boerjatische en Mongoolse stammen.


Ticket? Bestel in onze webshop:

idealbetaling-deroos

TICKETS BOVENTOONCONCERT

€15,00

Bestel hier je kaartje met iDeal. De betaalbevestiging geldt tevens als toegangsbewijs. Vragen? Stuur een mailtje naar: evenementen@roos.nl

Order your ticket here with iDeal. Your ticket to the event is also the payment confirmation. Please mail evenementen@roos.nl for any questions.

Niet in voorraad


Bezetting: 

Alexander Arkhincheev (Boerjatië): ZangMorin KhuurSoukh Huur, TsoorGuimbarde (rammelkast)

Mandaakhjargal Daansuren (Mongolië): ZangMorin khuurTobshuur

Daarnaast is er een Nederlandstalige tolk/verhalenverteller: Pieter Eggermont


http://altan-art.com/about/ensemble-gobi/

http://altan-art.com/about/gobi-rhapsodie/