Expositie

EXPOSITIE SASKIA KUULKERS


Vanaf woensdag 30 oktober tot 18 december vind je het werk van Saskia Kuulkers in de Roos.

SASKIA KUULKERS werd in 1957 geboren op Curaçao. Haar vader werkte bij de Shell. Toen ze zes jaar oud was ging het gezin terug naar Nederland en zo kwam zij in Amsterdam terecht. Haar moeder Olga Kuulkers/Jansen was amateur kunstenares, en autodidact met haar kunstvormen. Saskia had evenals haar zussen, ook aanleg op kunstzinnig gebied, maar is als enige die de kunst als beroep heeft gekozen. Zij heeft een stijl ontwikkeld die zich kenmerkt door de vrolijke felle kleuren. Haar werk straalt zonneschijn uit en doet meestal tropisch aan. Curaçao en de Cariben zijn haar inspiratiebron. Veel kleurrijke bloemen, tropische vogels, stillevens en figuren zijn in haar werk te vinden. (verhaal gaat verder onder de foto)


copyright Saskia Kuulkers Hans The


Saskia volgde in Nederland eerst de Mode Academie `De Schans`. Vanaf 1981, nadat zij haar opleiding bij de Gerrit Rietveld Academie had beeindigd, is zij actief met schilderen, kunstuitleen in het land, litho´s en vele andere vormen van toegepaste opdrachten, zoals illustraties voor bladen, relatiegeschenken, affiches, kalenders, kaarten, stofontwerpen-objecten, tekeningen met acryl-waskrijt.

Voor de verkoop zijn er nu ook beschilderde vazen, glas kubus vormen bewerkt met goud/koper of kleurrijk beschilderde glasverf. En haar ideeën boek niet te vergeten, die nu in allerlei projecten terug komen.

Haar eerste officiële tentoonstelling was op persoonlijke uitnodiging van Jan des Bouvrie georganiseerd en gehouden in Bussum. Sindsdien volgden door de jaren heen een hele reeks van exposities, toegepaste opdrachten. Veel werk van haar hand is verkocht en in de Kunstuitleen en door het land heen te zien geweest. De schilderijen die zij maakt zijn meestal groot van formaat in Acryl met royale afbeeldingen van personen, bloemen, vogels en fantasie-objecten. Ze heeft al veel exposities op haar naam staan, zowel nationaal als internationaal Duitsland, België, New York, en exposeerde op Curaçao in o.a Galerie Eighty Six.


Je bent van harte welkom om de werken te komen bewonderen! De schilderijen hangen door het hele pand van de Roos, ook op de eerste en tweede verdieping. De tentoonstelling is gratis en de Roos is iedere dag van de week geopend. Alle werken zijn te koop. De schilderijen zijn genummerd, zie lijst met de prijzen op het tafeltje bij de receptie. Voor meer informatie: mail de kunstenaar op sas-matisse@live.nl, telefoonnummer 06-33643670


 • KUNST IN DE ROOS : EXPOSITIES

  kunst-expo2

 • OVER DE KUNSTCOMMISSIE

  De Kunstcommissie van de Roos organiseert zes maal per jaar een expositie.

  Je vindt de werken in de ruimten van het Theehuis, de gang naar het trappenhuis en bepaalde gangen op de eerste en soms ook tweede verdieping. Het tentoongestelde werk is hier te zien tijdens de openingstijden van het pand en wordt te koop aangeboden tegen de vermelde prijzen.

  De Kunstcommissie beoordeelt tijdens haar maandelijkse vergadering of werk van een kunstenaar in aanmerking kan komen voor een expositie binnen de termijn van een jaar, aan de hand van ontvangen portfolio’s en documentatie van de kunstenaars.

 • EXPOSEREN IN DE ROOS

  Wil je ook exposeren in de Roos? We zijn altijd op zoek naar inspirerende kunstenaars!

  Stuur een korte motivatie, CV en enkele voorbeelden uit je portfolio naar de Kunstcommissie van de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Langsbrengen bij de receptie mag natuurlijk ook!

  De kunstcommissie zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Aan het exposeren zijn enkele voorwaarden verbonden, we lichten je deze te zijner tijd graag toe.

  Meer informatie? Mail ons op info@roos.nl of bel de receptie op 020-689 00 81.