Expositie

Deze tentoonstelling is afgelopen, houd deze pagina in de gaten voor meer nieuws!

FONS HEIJNSBROEK – EXPOSITIE “DOORKIJK”

Fons Heijnsbroek schildert open, kleurig en los. Vandaar de titel Doorkijk voor de expositie van zijn schilderijen in De Roos.
 Vanaf 1990 schildert Fons abstract, zowel op doek als op papier. In de loop van de jaren is zijn schilderkunst hoe langer hoe opener geworden, met name de werken op papier in gouacheverf.

De schilder zelf: 
”Ik schilder graag ruimtelijk, intuïtief èn complex. Deze mix ontstaat meestal pas na meerdere lagen in het schilderij. Mislukken is een noodzakelijk element daarbij; ik gooi veel weg. Want het werk dat blijft moet voor mij een helder beeld geven dat werkelijk aanwezig is. Ik wil visuele chaos vermijden; kunst moet iets positiefs geven, een bepaalde kracht bieden voor in het leven”.

“Mijn bedoeling is dat mensen die voor mijn werk staan er met hun ogen doorheen kunnen zwerven en dwalen. Zoals een vogel vrij zwenkt door de lucht. Vrijheid en ruimte zijn belangrijk voor mij.
 Ik mag het de kijker daarbij graag een beetje moeilijk maken – visueel wat uitdagen. Het schilderij moet tenslotte langer meegaan dan maar één keer kijken. Het moet wat mij betreft iedere keer weer kunnen boeien, door andere kijk-mogelijkheden te geven”. De tentoonstelling ‘Doorkijk’ is vrij te bezoeken in De Roos t/m 2 augustus.

Een aantal van de werken is ook te koop, meer informatie is te verkrijgen bij de receptie van de Roos.

Zie ook: www.abstracte-moderne-kunst.nl


 • fonsheijnsbroek6

 • fonsheijnsbroek5

 • fonsheijnsbroek4

 • fonsheijnsbroek

 • fonsheijnsbroek2

 • fonsheijnsbroek3

 • KUNST IN DE ROOS : EXPOSITIES

  kunst-expo2

 • OVER DE KUNSTCOMMISSIE

  De Kunstcommissie van de Roos organiseert zes maal per jaar een expositie.

  Je vindt de werken in de ruimten van het Theehuis, de gang naar het trappenhuis en bepaalde gangen op de eerste en soms ook tweede verdieping. Het tentoongestelde werk is hier te zien tijdens de openingstijden van het pand en wordt te koop aangeboden tegen de vermelde prijzen.

  De Kunstcommissie beoordeelt tijdens haar maandelijkse vergadering of werk van een kunstenaar in aanmerking kan komen voor een expositie binnen de termijn van een jaar, aan de hand van ontvangen portfolio’s en documentatie van de kunstenaars.

 • EXPOSEREN IN DE ROOS

  Wil je ook exposeren in de Roos? We zijn altijd op zoek naar inspirerende kunstenaars!

  Stuur een korte motivatie, CV en enkele voorbeelden uit je portfolio naar de Kunstcommissie van de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Langsbrengen bij de receptie mag natuurlijk ook!

  De kunstcommissie zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Aan het exposeren zijn enkele voorwaarden verbonden, we lichten je deze te zijner tijd graag toe.

  Meer informatie? Mail ons op kunst@roos.nl of laat een bericht achter bij de receptie op 020-689 00 81.

  De kunstcommissie neemt dan contact met je op.

fonsheijnsbroekdoorkijk