Expositie

18 februari tot 21 april

A world coming into being

Voordat ik begon te schilderen componeerde ik symfonische synthesizer muziek. Ik zag in deze hoorbare fijne materie bewegende structuren met een bepaalde geladenheid. En toen ik mijn eerste serie kleine schilderijtjes, die allemaal één woord als titel kregen, had afgerond, zag ik ze als een uitdrukking van de wereld vóór de schepping. Ik noemde de serie Foreign Language, 32 schilderijen. Met deze serie heb ik vele poëzieprojecten gedaan. Een aantal van deze doekjes hangt beneden en op de eerste etage. Wat er in de Roos hangt heeft een QR code naar een filmpje.

Voor mij was het logisch om daarna de krachten, die onze materiële wereld hebben voortgebracht proberen uit te drukken. Geluidsgolven, het unified field, natuurlijk volkomen vrij geïnterpreteerd. Van deze serie hangt niets in de Roos. Ze zijn groter dan de eerste serie en te zien op mijn site www.jetkat.nl schilderijen.
De derde periode bestond uit het verzinnen van niet bestaande bloemen, een soort paradijsbloemen, alle de vrucht der verbeelding. Ze zijn te zien beneden, boven aan de trap naar de winkel en op 1 hoog.

Vervolgens wilde ik de échte wereld schilderen, maar de dierenwereld, die ik zo’n edele uitstraling vond hebben, een spreeuw, een kip, en zo kwam ik tot een reeks iconen van gewone dieren allen op effen indigo achtergrond. Deze serie is via de uitleen van Alkmaar te huur en te koop en natuurlijk ook op mijn site te zien.
Tenslotte kwam ik tot de “werkelijkheid”, de vorm van de ons omringende wereld, uitgedrukt in de krantenfoto’s. Daarvan zijn er een aantal te zien op de benedenverdieping van de Roos. Enigszins verwonderende de afbeeldingen van de wereld van vandaag.

– Jet Kat

foto

Lionel Messi klein   Radix Felix klein  ALL klein QR ALL


 • KUNST IN DE ROOS : EXPOSITIES

  kunst-expo2

 • OVER DE KUNSTCOMMISSIE

  De Kunstcommissie van de Roos organiseert zes maal per jaar een expositie.

  Je vindt de werken in de ruimten van het Theehuis, de gang naar het trappenhuis en bepaalde gangen op de eerste en soms ook tweede verdieping. Het tentoongestelde werk is hier te zien tijdens de openingstijden van het pand en wordt te koop aangeboden tegen de vermelde prijzen.

  De Kunstcommissie beoordeelt tijdens haar maandelijkse vergadering of werk van een kunstenaar in aanmerking kan komen voor een expositie binnen de termijn van een jaar, aan de hand van ontvangen portfolio’s en documentatie van de kunstenaars.

 • EXPOSEREN IN DE ROOS

  Wil je ook exposeren in de Roos? We zijn altijd op zoek naar inspirerende kunstenaars!

  Stuur een korte motivatie, CV en enkele voorbeelden uit je portfolio naar de Kunstcommissie van de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Langsbrengen bij de receptie mag natuurlijk ook!

  De kunstcommissie zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Aan het exposeren zijn enkele voorwaarden verbonden, we lichten je deze te zijner tijd graag toe.

  Meer informatie? Mail ons op info@roos.nl of bel de receptie op 020-689 00 81.