Expositie

 • KUNST IN DE ROOS: TOT 27 MAART

  nora-klein2 Nora van Klingeren zoekt naar combinaties van materialen en technieken en tegelijkertijd naar tegenstellingen. Ze maakt daarbij op unieke wijze gebruik van wol en vervilte zijde. De tentoonstelling is gratis toegankelijk in de Roos tot 27 maart.

 • SCHILDEREN MET WOL EN ZIJDE

  In principe is vilt maken een eenvoudig proces. Vilt maak je van wolvezels. Die leg je op elkaar, dan maak je de vezels nat met water en zeep. Je wrijft er over en na korte tijd grijpen de vezels in elkaar en wordt het een geheel: vilt. Hoe langer je doorgaat met vilten, hoe meer het krimpt en hoe steviger het vilt wordt. Door wolvezels van verschillende kleuren gebruiken en verschillende zijde stoffen kan je patronen maken: je zou kunnen zeggen schilderen met wol en zijde.

  Nora’s oorspronkelijke opleiding is architectuur. Na  vele jaren werkzaam in projectmanagment begon het werken met de handen te kriebelen. Ze werkt regelmatig in opdracht. Voor meer informatie, ga naar www.noravanklingeren.nl

 • noravanklingeren6

 • noravanklingeren2

 • noravanklingeren3

 • noravanklingeren4

 • noravanklingeren5

 • OVER DE KUNSTCOMMISSIE

  De Kunstcommissie van de Roos organiseert zes maal per jaar een expositie.

  Je vindt de werken in de ruimten van het Theehuis, de gang naar het trappenhuis en bepaalde gangen op de eerste en soms ook tweede verdieping. Het tentoongestelde werk is hier te zien tijdens de openingstijden van het pand en wordt te koop aangeboden tegen de vermelde prijzen.

  De Kunstcommissie beoordeelt tijdens haar maandelijkse vergadering of werk van een kunstenaar in aanmerking kan komen voor een expositie binnen de termijn van een jaar, aan de hand van ontvangen portfolio’s en documentatie van de kunstenaars.

 • EXPOSEREN IN DE ROOS

  Wil je ook exposeren in de Roos? We zijn altijd op zoek naar inspirerende kunstenaars!

  Stuur een korte motivatie, CV en enkele voorbeelden uit je portfolio naar de Kunstcommissie van de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Langsbrengen bij de receptie mag natuurlijk ook!

  De kunstcommissie zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Aan het exposeren zijn enkele voorwaarden verbonden, we lichten je deze te zijner tijd graag toe.

  Meer informatie? Mail ons op kunst@roos.nl of laat een bericht achter bij de receptie op 020-689 00 81.

  De kunstcommissie neemt dan contact met je op.