Expositie

 • KUNST IN DE ROOS: T/M 22 MEI TE ZIEN

  gijsvandenelshout2Nu in de Roos: een bijzondere expositie van de hand van Gijs van den Elshout (1959-2014). Gijs werd geïnspireerd door het pointillisme van Georges Seurat en de natuur. De tentoonstelling is gratis toegankelijk in de Roos tot 16 mei.

 • OVER GIJS VAN DEN ELSHOUT

  Gijs heeft zijn opleidingen genoten op de HTS te Tilburg (afdeling weg en waterbouwkunde) en de kunstacademie in Den Bosch. Nadien heeft hij zich in 1988 als zelfstandige kunstenaar gevestigd in Carré (Ateliers – Tilburg).

  In 1993 werd Gijs genomineerd als aanstormend talent voor de Koninklijke subsidie en heeft hij zijn schilderij “De middag” mogen exposeren op het paleis op de Dam te Amsterdam.

  Pas na zijn dood is de “schatkamer” van al zijn werken goed zichtbaar geworden en is er een website gemaakt. Hier vind je nog veel meer werken, alle informatie en prijzen: www.schilderijengijs.nl

 • INSPIRATIE EN WERK

  Tijdens zijn studentenjaren was hij een gepassioneerd schaker. Klassieke muziek, literatuur en natuur hebben hem veel inzichten en inspiratie over het leven gegeven om zijn kunstwerken te creëren. Met daarnaast de invloed van de kleurenleer van Goethe en de techniek “pointillisme” van Seurat is zijn werk uniek te noemen.

  Om even los te komen van de kleurige werken en het pointillisme, heeft Gijs zich ook het Sumi-E Japanse penseelschilderen eigen gemaakt. De natuur en de Griekse mythologie zijn vaste inspiratiebronnen. Door langer naar zijn werken te kijken lijken de kleuren te vibreren zodat het paneel gaat leven. De werken zijn gemaakt op panelen met acrylverf, op papier met gouache.

   

 • GIJSVANDENELSHOUT2

 • gijsvandenelshout3

 • gijsvandenelshout

 • gijsvandenelshout5

 • OVER DE KUNSTCOMMISSIE

  De Kunstcommissie van de Roos organiseert zes maal per jaar een expositie.

  Je vindt de werken in de ruimten van het Theehuis, de gang naar het trappenhuis en bepaalde gangen op de eerste en soms ook tweede verdieping. Het tentoongestelde werk is hier te zien tijdens de openingstijden van het pand en wordt te koop aangeboden tegen de vermelde prijzen.

  De Kunstcommissie beoordeelt tijdens haar maandelijkse vergadering of werk van een kunstenaar in aanmerking kan komen voor een expositie binnen de termijn van een jaar, aan de hand van ontvangen portfolio’s en documentatie van de kunstenaars.

 • EXPOSEREN IN DE ROOS

  Wil je ook exposeren in de Roos? We zijn altijd op zoek naar inspirerende kunstenaars!

  Stuur een korte motivatie, CV en enkele voorbeelden uit je portfolio naar de Kunstcommissie van de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Langsbrengen bij de receptie mag natuurlijk ook!

  De kunstcommissie zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Aan het exposeren zijn enkele voorwaarden verbonden, we lichten je deze te zijner tijd graag toe.

  Meer informatie? Mail ons op kunst@roos.nl of laat een bericht achter bij de receptie op 020-689 00 81.

  De kunstcommissie neemt dan contact met je op.