Het Orakel Expiriment

Wij zoeken 15 deelnemers voor een experiment in Spirituele Intelligentie waarmee we middels het veld vragen
willen beantwoorden. De deelnemers kennen elkaar niet, hooguit 1 andere persoon uit de groep. Ieder bedenkt een of meerdere vragen
die alleen beantwoord kunnen worden met ja of nee.
Een vraag waar je over piekert of twijfelt dus niet iets wat al gebeurd is. Dus over een handeling of gebeurtenis in de toekomst.
Deze vraag deel je van te voren niet met elkaar maar neem je mee naar de sessie.
Er wordt verder geen voorbereiding van je gevraagd behalve een open, nieuwsgierige mind. Enige ervaring met meditatie is een pre.

Het experiment is gratis maar vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via yvonne@yvonneroos.com of 06-21257382

Wanneer: zaterdag 25 maart
van 14-15.30 uur
Inloop vanaf 13.45

Zorg dat je op tijd (een kwartier van te voren) aanwezig bent, als we begonnen zijn kun je niet meer binnenlopen.

Deelname: gratis

Organisator: Spirationeel
Yvette van Velzen, Yvonne Roos, Brenda de Vries

Mail: yvonne@yvonneroos.com
Telefoon: 0621257382

Netwerkcafé Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je gratis meedoen met twee workshops om nieuw werk te vinden waarin je meer leert over baanverlies en over spreken in het openbaar.

  • Van bar naar podium – SpreektrainerGert-Jan van Büseck laat je ervaren hoe ook jij zonder angst de aandacht kunt vragen bij een feestje of netwerkborrel.
  • Rouwen om baanverlies – RouwonderzoeksterJanske van Eersel laat je begrijpen waarom je rouw ervaart als je je werk kwijtraakt, en ze geeft je wetenschappelijk onderbouwde tips waarmee jij kunt voorkomen dat je in de rouw blijft steken.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Inschrijven kan via: WerkenVoorElkaar.nl

 

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

 

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

 

14:00-15:00 Workshop: Rouwen om baanverlies

De ene doet een vreugdedansje bij ontslag, maar voor de ander vergaat de wereld. Dat enorme verschil heeft vaak te maken met jouw antwoord op de vraag: héb jij een baan of bén jij je baan? In dat laatste geval is de kans groot dat je vastloopt na ontslag, want er valt voor jou veel meer weg dan inkomen, dagstructuur en collega’s.

Rouwonderzoekster Janske van Eersel neemt je in vogelvlucht mee door theorie en resultaten rondom rouwen na baanverlies, zodat je beter begrijpt wat de impact is en waarom je kunt blijven steken in het rouwproces.

Vervolgens ga je aan de slag om nieuwe inzichten en handvatten te krijgen waarmee jij kunt omgaan met jouw rouw en waardoor je bewuster keuzes kunt maken om jouw toekomst vorm te geven.

Janske van Eersel (janskevaneersel.nl) is psycholoog en onderzoeker. Na haar ontslag als re-integratieadviseur is zij samen met Universiteit Utrecht gestart met het onderzoek ‘rouwen om baanverlies’. Ze beheert ook de WerkVerliesLijst.nl. Daar kun je meten hoeveel last jij hebt van (dreigend) baanverlies.

 

15:00-15:30 Pauze en netwerken

 

15:30-16:45 Workshop: Van bar naar podium

Hoeveel mensen spreek je nu echt op een netwerkborrel? Gezellig bij de bar, misschien drie of vier. De meesten spreek je niet.

Wat als je de gelegenheid hebt om in korte tijd iedereen te laten weten wie je bent en wat je voor de ander kan betekenen. Vanaf het podium, met een microfoon in je hand en alle aandacht op je gericht. Zou je het doen, of heb je last van spreekangst?

In deze levendige workshop geeft spreektrainer Gert-Jan van Büseck je een kijkje in de wereld van spreken in het openbaar en laat hij je ervaren hoe ook jij dat heel makkelijk onder de knie krijgt!

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl) heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy. Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel op anderen het plezier en nut van openbaar spreken over te brengen.

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 20 maart 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
  • De Roos, C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
  • Inschrijven kan via: WerkenVoorElkaar.nl
  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.

Netwerkcafé Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Amsterdam GRATIS meedoen aan een wandelworkshop die je gaat helpen op jouw pad naar nieuw werk en een zinvolle invulling van je leven:
Op pad met Socrates: Onder leiding van wiskundige Bert Lisser ga je elkaar op een filosofische manier bevragen om antwoord te vinden op een levensvraag of op een dilemma waar je op dit moment mee zit.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Ga naar WerkenVoorElkaar.nl om je in te schrijven.

Programma

13:30-14:00 Verzamelen in De Roos en kennismaken
We verzamelen binnen, daar is ook koffie en thee.

14:00-15:30 Wandelworkshop: Op pad met Socrates
De Griekse filosoof Socrates had als doel “tot ware kennis” te komen. Een belangrijk middel daarvoor was elkaar te bevragen. Met deze Socratische gespreksmethode gaan we aan de slag, al wandelend in het Vondelpark.

We onderzoeken daarbij een levensvraag, een dilemma of een uitspraak naar aanleiding van een persoonlijke ervaring. Bijvoorbeeld een ervaring dat je je onrechtvaardig behandeld voelde bij een sollicitatie, waarbij jij niet gekozen werd. De filosofische vraag daarbij kan dan zijn “wat is rechtvaardigheid?”

Wiskundige Bert Lisser gaat zelf heel vaak gesprekken aan volgens deze, tegenwoordig weer heel populaire methode. Als inleiding op de workshop legt hij de socratische methode uit.
Een socratisch gesprek kan wel drie dagen duren, maar ook tijdens deze korte wandeling zul je ervaren dat je door deze vraagmethode al een heel stuk verder komt en achteraf een goed gevoel eraan overhoudt.

Je loopt al filosoferend van verzamelpunt naar verzamelpunt, waar de bloeddoorstroming van de geest met eenvoudige bewegingsoefeningen op peil wordt gehouden.

Bert Lisser is wiskundige en is gespecialiseerd in de logica, die weer een onderdeel is van de filosofie. Hij heeft ervaring met wandel- en filosofische vakanties en -cafés.

Info en aanmelden

Woensdagmiddag 8 maart 2023, verzamelen 13:30, start 14:00, einde 15:30, napraten met koffie en thee tot 16:00 uur.
● Start- en eindpunt wandelingen: Deze wandelworkshop is in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.
● Ga naar WerkenVoorElkaar.nl om je in te schrijven.
● Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam,
De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.

Introductie Workshop Persoonlijk Leiderschap

Wil jij meer invloed op je emoties en je gedachten? Je leven in eigen hand nemen en actief successen en resultaten creëren? Heb je wel eens het gevoel dat je iets dwars zit, en wil je je eigen gevoelens beter begrijpen? Optimistisch en vol zelfvertrouwen in het leven staan? Afrekenen met onzekerheid, faalangst en de herhaling van zelfsaboterend gedrag? Een einde maken met alles wat je tegenhoudt, moe of mat maakt en in plaats daarvan genieten, durven, spontaniteit tonen en je volle potentieel leven?
Heb jij wel eens het gevoel dat er bij jou meer ‘in zit’ dan er uit komt? Wil je voor 100 % uit de verf komen?
Dan is de training Persoonlijk Leiderschap misschien iets voor jou. In deze gratis workshop gaan we alvast kort in op een aantal onderwerpen die in de training aan bod komen, zodat je een voorproefje krijgt van hoe de training eruit ziet. Bovendien krijg je al direct een instrument mee naar huis waarmee je voortaan met succes achter torenhoge doelen aan kunt!

Meer informatie:
info@amethist.nl
033-7370182

Er is een beperkt aantal plekken, dus besluit je te komen, schrijf je dan hier in: https://amethist.nl/aanbod/workshops/persoonlijk-leiderschap-introductieworkshop/iedereen/inschrijven/

Netwerkcafé Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je GRATIS meedoen met twee workshops om te gaan blaken van zelfvertrouwen en je krachten goed in te zetten:
Je droomvaan door je purpose – Leer van loopbaanspecialist Sylvie van den Meerdonk hoe je werk vindt waarvan je gelukkig wordt doordat daarin jouw aanleg, je vaardigheden en je doel in het leven bij elkaar komen.
Werken aan werkstress – Oud-hockeyster en persoonlijke-groeicoach Carina Benninga bespreekt werkgerelateerde stress en geeft jou tools in handen om daarmee om te gaan.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Klik dan hier om je in te schrijven voor deelname in De Roos in Amsterdam-Zuid.

13:30-14:00 Inloop en netwerken
Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 Workshop: Je droombaan door je purpose
Je wilt graag die ene leuke baan, maar hoe weet je wat er echt bij je past?
‘Onderzoek laat zien dat het ware geluk ontstaat als je diep van binnen voelt waartoe je op aarde bent,’ aldus loopbaanspecialist Sylvie van den Meerdonk, ‘en als je werk doet dat daarbij past.’
Maar hoe vind je dat werk?
In deze workshop van de auteur van het baanvindboek ‘Nooit Meer Solliciteren’ ontdek je wat jouw diepste drijfveren zijn.
En je komt erachter hoe jij in je werk een bijdrage kunt leveren aan de wereld op een manier die jou helemaal tot je recht laat komen.

Sylvie van den Meerendonk is de eigenaar van loopbaanbureau ALIGHTcareers en werkt daarnaast als impact manager voor het evenement Purpose Day. Ze doet onderzoek naar de beste manieren om je ‘purpose’ te ontdekken en naar hoe we een wereld kunnen creëren die werkt voor iedereen.

15:00-15:30 Pauze en netwerken

15:30-16:30 Workshop: Werken aan werkstress
Stress – bijna iedereen heeft het wel eens.
Soms is die stress van korte duur, omdat je bijvoorbeeld een presentatie moet geven voor een grote groep of een spannend sollicitatiegesprek hebt.
Stress kan ook van langere duur zijn. Zo kan een onprettige privé- of werksituatie, die niet een-twee-drie op te lossen is, behoorlijk wat kopzorgen opleveren.
In deze workshop kijk je samen met persoonlijke-groeicoach Carina Benninga specifiek naar stress die gerelateerd is aan alles wat met werk te maken heeft, van netwerken en solliciteren tot stress in en op het werk.
Zij leert je welke rol belemmerende overtuigingen bij werkgerelateerde stress een rol spelen. Daarbij kun je denken aan remmende gedachten als ‘ze vinden mij vast te oud’, ‘ik moet het beter doen’ en ‘het is niet goed genoeg’.
Ook gaat zij in op wat deze overtuigingen en gedachten met je doen én hoe je er vanaf komt.
Carina geeft jou de tools in handen om je hoofd rustiger te maken, wat ook een positieve invloed heeft op je nachtrust!
Carina Benninga (Bureau Benninga) heeft zich na haar topsportcarrière toegelegd op het coachen van professionals en teams. Ruim 30 jaar heeft zij zich vanuit diverse invalshoeken, waaronder NLP, Gestalttherapie en Systemische Coaching, verdiept in persoonlijke groei. Ze is schrijfster van het boek “Werken aan werkstress”.

Info en aanmelden
• Maandagmiddag 20 februari 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
• De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.
Klik hier om je in te schrijven voor deelname op locatie (De Roos, Amsterdam-Zuid).

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.

Stilte medidaties de Roos

De 4e woensdag zal er een wisselend Roos gezicht de meditatie begeleiden. Je kent onze vele medewerkers al op andere manieren, maar nu zal er telkens ééntje de meditatie op hun eigen wijze begeleiden.

Wees welkom, om 10:00 beginnen we in de Stilteruimte en na afloop wordt er, op onze kosten, in groepsverband van een kop thee genoten in het Theehuis van de Roos.

Stilte medidaties de Roos

De 4e woensdag zal er een wisselend Roos gezicht de meditatie begeleiden. Je kent onze vele medewerkers al op andere manieren, maar nu zal er telkens ééntje de meditatie op hun eigen wijze begeleiden.

Wees welkom, om 10:00 beginnen we in de Stilteruimte en na afloop wordt er, op onze kosten, in groepsverband van een kop thee genoten in het Theehuis van de Roos.

Stilte medidaties de Roos

De 4e woensdag zal er een wisselend Roos gezicht de meditatie begeleiden. Je kent onze vele medewerkers al op andere manieren, maar nu zal er telkens ééntje de meditatie op hun eigen wijze begeleiden.

Wees welkom, om 10:00 beginnen we in de Stilteruimte en na afloop wordt er, op onze kosten, in groepsverband van een kop thee genoten in het Theehuis van de Roos.

Stilte medidaties de Roos

De 4e woensdag zal er een wisselend Roos gezicht de meditatie begeleiden. Je kent onze vele medewerkers al op andere manieren, maar nu zal er telkens ééntje de meditatie op hun eigen wijze begeleiden.

Wees welkom, om 10:00 beginnen we in de Stilteruimte en na afloop wordt er, op onze kosten, in groepsverband van een kop thee genoten in het Theehuis van de Roos.

Stilte medidaties de Roos

De 4e woensdag zal er een wisselend Roos gezicht de meditatie begeleiden. Je kent onze vele medewerkers al op andere manieren, maar nu zal er telkens ééntje de meditatie op hun eigen wijze begeleiden.

Wees welkom, om 10:00 beginnen we in de Stilteruimte en na afloop wordt er, op onze kosten, in groepsverband van een kop thee genoten in het Theehuis van de Roos.