(MBSR) Mindfulness Training


Georganiseerd door: Wineke van Aken
Datum: dinsdag 27 september 2022
Tijd: 19:00 tot 21:30 uur
Prijs: € 425,- excl btw (incl wordt dat € 514,25) hele cursus

Meer over de organisator  Mail de organisator

MBSR MINDFULNESS TRAINING
20 september t/m 8 november + oefendag op 29 oktober 2022

 IMG_4949-306x306

Jouw trainer Wineke van Aken

Je hebt je leven goed op orde, maar tegelijkertijd kost je volle agenda je veel energie. Je hele leven omgooien wil je niet, handvatten om met stress en drukte om te gaan zijn voldoende. Wat je wilt is rust zodat je de keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen en echt kunt genieten van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent. Herkenbaar? Dè 8-weekse MBSR Mindfulness-training helpt hierbij.

Deze 8-weekse MBSR mindfulness training (Mindfulness Based Stress Reduction) is dertig jaar geleden opgezet door Jon Kabat-Zinn vanuit het Center for Mindfulness aan de University of Massachusetts Medical School. Kabat-Zinn heeft mindfulness als een van de eersten uit de boeddhistische context gehaald en toegankelijk gemaakt voor de Westerse samenleving als techniek om met stress om te leren gaan, dichter blij jezelf te komen en de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Het is deze training waar in de media zoveel over wordt geschreven en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De onderzoeksresultaten zijn zeer indrukwekkend. De methodiek is zo weldoordacht en beproefd, dat de inhoud door de jaren heen nauwelijks is veranderd.

MettaMind biedt de MBSR mindfulnesstrainingen om je de vaardigheid van mindfulness eigen te maken en in je leven te integreren. Privé en op het werk. Stap voor stap leer je hoe je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren.

“Een absolute aanrader voor iedereen die van die razende trein wil overstappen naar het boemeltje, zodat er meer ruimte komt om te genieten.” Marijke P., Sociaal Pedagoog

“Het was heel fijn en Wineke is een topper. Ik was bang dat het heel zweverig was, maar dat viel heel erg mee. De 8 dinsdagen en de stilte ochtend was een fantastisch cadeau aan mezelf.” Eline de Wit, Digital Transformation Manager

Fotocollage-fb-306x306

OPZET MINDFULNESSTRAINING

Tijdens acht bijeenkomsten maak je je de meditatietechniek en beginselen van Mindfulness eigen. Educatie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast is er ruimte voor feedback en het uitwisselen van ervaringen.

We maken gebruik van het MBSR mindfulness handboek en van De Metta Cirkel, handboek voor onbezorgd leven in de 21ste eeuw. Tevens krijg je vier audiobestanden om thuis mee te oefenen.

WAT LEER JE? 

Je leert hoe je gedachten en emoties kunt observeren en aanvaarden als ‘voorbijtrekkende gebeurtenissen’, zodat deze je niet meer zo overspoelen en in de greep houden. Daardoor kom je minder vast te zitten in piekeren en zorgen maken en kan je meer genieten van het moment.

Je wordt je meer bewust van automatische gedachten- en gedragspatronen en je leert hoe je deze los kunt laten en kunt veranderen zodat je keuzes kunt maken die beter bij jezelf passen.

Je komt meer in contact met je lichaam zodat je beter aanvoelt wat wel en wat niet bij je past, zodat je beter voor jezelf kunt zorgen en het leven kan leiden dat bij je past.

Je leert omgaan met de vele prikkels die op je af komen, op het werk en privé, zodat je meer rust en ontspanning zult ervaren.

WAT KRIJG JE?

  • 8 sessies van 2½ uur (19:00 – 21:30 uur).
  • Oefendag van 4 uur (09:30 – 13:30 uur).
  • Werkboek MBSR Mindfulnesstraining met educatie en oefeningen.
  • Studieboek De Metta Cirkel t.w.v. € 20,- Hier meer info over De Metta Cirkel
  • 4 Audiobestanden voor thuisoefenen.

TIJD

  • Avondsessies: 19:00 – 21:30 uur
  • Oefendag: 09:30 – 13:30 uur

JOUW INVESTERING

  • Particulieren: € 425,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 514,25).
  • Bedrijven: € 970,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1173,70).

VERGOEDINGEN

De MBSR mindfulnesstraining wordt vergoed door jouw verzekeraar, mist het in je pakket zit. Vaak een bedrag tussen de € 100,- en € 350,-.  Je kunt het nakijken op zorgwijzer.nl. Ook steeds meer werkgevers zien het belang van mindfulness op de werkvloer, dus het kan waardevol zijn, dit met je werkgever te bespreken.

OVER METTAMIND

METTAMIND biedt het hele jaar door Mindfulnesstrainingen en Compassietrainingen. Van basis tot gevorderd, van verdiepend tot gespecialiseerd.

We leren je met de stress in je hoofd (en in je leven) om te gaan. En we helpen je dichter bij jezelf te komen en de dingen te gaan doen die jou voldoening geven. Met als resultaat een gezond en ontspannen leven waarin je geniet van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent.

In jouw pad naar meer ontspanning, meer balans en meer genieten kun je op ieder moment dat je er behoefte aan hebt bij ons terecht. Inmiddels hebben we al zo’n 1000 mensen mogen begeleiden in hun pad.

Jou binnenkort ook?

Hier meer info over MettaMind: www.mettamind.nl

Zien wie MettaMind is? Hier  een televisie item van RTL4 over oprichter Wineke van Aken en haar trainingen in De Roos.

Direct contact? Mail naar info@mettamind.nl