The Artist’s Way inspiratiecursus


Georganiseerd door: de Roos
Datum: dinsdag 10 maart 2020
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Prijs: € 445 per cursus
Zaal: Hoekkamer – 26m2 – 12-24 personen
Meer over de organisator  Mail de organisator

Kosten: € 445,- voor 12 lessen.

>> Bestel een kaartje voor deze inspiratiecursus.

(her)ontdek je eigen creativiteit

Heb je altijd al willen schilderen of tekenen? Een (kinder)boek willen illustreren? Een ander creatief project willen opzetten? Of deed je dit al, maar lukt het niet goed om je ertoe te zetten? Tijdens de workshop The Artist’s Way krijg je energie en inspiratie om aan de slag te gaan en om concrete stappen te zetten.

Het boek ‘The Artist’s Way’ van de amerikaanse schrijfster Julia Cameron is het uitgangspunt van deze cursus. Aan de hand van de hoofdstukken en thema’s uit het boek nemen we je mee op een tocht vol inspiratie, ontdekking, verrassing en herkenning. Door het schrijven van morning pages, het maken van een artist date, het samenstellen van een collage, korte visualisaties en allerlei teken- en schilderopdrachten kom je erachter wat jou echt plezier geeft in het leven, wat je dromen zijn en waar je jezelf tegen komt en tegenhoudt. We werken aan verschillende thema’s en gebruiken elke les weer ander materiaal. Zo krijg je naast inzicht in jezelf en waar jij voor staat ook inzicht in een variatie aan teken- en schildertechnieken.

Cursisten over The Artist’s way

‘Goede mix van ‘theorie’ en uitvoering vak-opdrachten’

‘Ik had stimulering nodig om tot iets te komen en dat is gelukt’

‘Hele leuke opdrachten zoals kaarten maken, werken met bister. Leuke spulletjes om mee aan de slag te gaan en te gebruiken. Heel leuk om de cursus te doen.‘

 

Is de cursus The artist’s way wat voor jou?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer ruimte wil geven aan zijn/haar eigen creativiteit en wel wat nieuwe input kan gebruiken. Ervaring op het gebied van tekenen of schilderen is niet nodig.

Wat heb je voor de cursus The artist’s way nodig?

In deze cursus werk je aan een tafel aan de opdracht met het bijbehorende materiaal dat in een les behandeld wordt. De tafels zijn aanwezig in het lokaal. Deze cursus is inclusief het gebruik van materiaal en paier. We raden aan om het boek: The Artits’s Way van Julia Cameron aan te schaffen. Het is verkrijgbaar in de winkel van de Roos.

Meer informatie: https://dafnearlman.com/the-artists-way-deel1/

TAW_collage    TAW_8739

Docent: Dafne Arlman
Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Sindsdien werk ik als grafisch ontwerper en illustrator. In 2003 heb ik mijn passie voor schilderen weer opgepakt en ben ik boeken gaan ontwerpen en illustreren, die ik in eigen beheer uitgeef.

Sinds 2012 geef ik de workshop The Artist’s Way’ en coach ik mensen individueel met het realiseren van hun dromen (zoals het maken en uitgeven van een boek, een beeld of andere langgekoesterde wensen).

Zelf heb ik verschillende periodes in het buitenland gereisd en gewoond. Het leven, de kunstvormen en de spiritualiteit hebben een diepe indruk op mij achter gelaten, die ik graag deel met anderen.

DafneArlman

>> Bestel een kaartje voor deze inspiratiecursus.