Basiscursus Intuïtieve Ontwikkeling


Georganiseerd door: Resonance
Datum: zaterdag 13 juli 2019
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Prijs: € 475 incl reading per cursus

Meer over de organisator  Mail de organisator

ResonanceLeer hoe je je intuïtie in je dagelijkse leven kunt gebruiken


Intuïtie is een vermogen dat we allemaal hebben maar zelden bewust gebruiken en dat terwijl het waarschijnlijk een van onze nuttigste instrumenten is!  Het is een hulpmiddel dat sterk kan bijdragen aan succes en vervulling in je leven. In ons complexe bestaan met zoveel mogelijkheden en keuzes helpt je intuïtie om je de goede weg te wijzen en hierdoor bespaar je jezelf tijd en zeer waarschijnlijk ook een hoop frustratie. Want hoe vaak heb je achteraf niet gedacht: “Ik wist het eigenlijk wel!”

Door je intuïtie te ontwikkelen kom je in contact met je “innerlijke wijsheid”. Het is een bewustwordingsproces waarin je steeds dichter bij je eigen waarheid komt. Je leert jezelf steeds beter kennen en begrijpen. Je “weet” of “voelt” wat je moet doen of welke beslissing voor jou het beste is en daardoor kom je vanzelf op het pad terecht dat in essentie bij je past. De meest succesvolle mensen zijn vaak heel intuïtief. Intuïtie is geen geheimzinnige kracht maar een praktisch, alledaags hulpmiddel dat we in kunnen zetten bij beslissingen, problemen en de uitdagingen in ons leven.
In onze basiscursus word je uitgenodigd om je bewust te worden van jouw intuïtie en om de mogelijkheden ervan te ontdekken. Je krijgt toegang tot je intuïtie door ermee te oefenen en te leren je eigen “signalen” te herkennen. Het kan soms lastig zijn om je emoties van je intuïtie te onderscheiden. En wanneer is het “wishful thinking”? Jouw persoonlijke bewustwordingsproces speelt dus een belangrijke rol.

De eerste stap is je realiseren hoe jouw intuïtie zich aan jou openbaart, de tweede is je vertrouwen erin opbouwen. Bij Resonance is intuïtieve ontwikkeling vooral praktisch gericht. Je krijgt huiswerk mee om in je dagelijkse leven te kunnen “oefenen”. De volgende thema’s komen o.a. aan de orde:

  • Praktische intuïtie oefeningen, visualisaties en ontspanningsoefeningen
  • Energiewerk: ontspanning, gronden (aarden), energiestromen, zelf-healing
  • Kennismaking met het chakra systeem (de 7 hoofd chakra’s)
  • In- en externe signalen leren herkennen en interpreteren
  • Inzicht krijgen in de diverse (in- en externe) invloedsfactoren (zoals belemmerende overtuigingen) en hoe deze los te laten
  • Mannelijke en vrouwelijke energie
  • Leren werken met de energie van een krachtdier
  • Aspecten van je wezen (contact maken met Je Hogere Zelf)

Je intuïtie ontwikkelen doe je vooral door te doen, te voelen en te ervaren. Met speelse methodes en door middel van visualisaties leer je gebruik te maken van een van de belangrijkste kenmerken van je intuïtie, namelijk “aandachtig” (mindful!) zijn. Aandachtig naar jezelf en naar anderen. Door samen oefeningen te doen leer je invoelen en aanvoelen. Tijdens dit hele proces leer je steeds meer over jezelf en kun je mogelijke psychische en emotionele (brok-) stukken leren los te laten of te integreren. De Basiscursus is uiteraard slechts een begin. Het is de eerste stap in een persoonlijk groeiproces dat onomkeerbaar is en waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Voorafgaand aan de cursus krijg je een persoonlijke reading door een van de docenten om te kijken waar je nu staat in het leven en wat je leerpunten zijn. Na de Basiscursus kun je doorgaan in het Persoonlijk Groei Traject dat wordt afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en mogelijkheden. Heb je eenmaal een goede basis gelegd dan zijn er diverse vervolgmogelijkheden zoals de Healing opleiding, Reading opleiding en opleiding Intuïtief coachen.

Nog wat praktische informatie.

Nancy LinscheerResonance is een opleidingsinstituut voor toegepaste intuïtieve ontwikkeling sinds 2001 opgericht door Nancy Linscheer. In combinatie met haar eigen praktijk en een team van ervaren docenten worden er diverse cursussen en opleidingen aangeboden, zowel in de Roos als in de eigen opleidingsstudio in Amsterdam. Op de site van de Roos vind je informatie over trainingen die bij de Roos worden gegeven of kijk op de site van Resonance zelf. Je kunt je via de site tevens opgeven voor een gratis reading door studenten van de Reading opleiding. Elke eerste maandag van de maand worden er in het Healing Centrum healings gegeven door afgestudeerde Healers.
Aanmelden voor reading of healing via de website.

CRKBO_Instelling