Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie (donderdaggroep 2)


Georganiseerd door: Juliette Bonarius
Datum: donderdag 3 december 2020
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Prijs: € 399 per reeks

Meer over de organisator  Mail de organisator

Ontdek de rijkdom van Zijn

Donderdaggroep 2

Donderdag 19.00 – 22.00 uur op:

  • 24 september, 15 oktober, 29 oktober, 3 december en 14 januari in de Roos.
  • 1 oktober, 5 november en 10 december via Zoom bij jou thuis.

zijnsgeorienteerde-meditatie

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Zijnsgeoriënteerde Meditatie omvat verschillende meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de school voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend, visualiserend. Deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete tot het meest subtiele. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je ‘verwijlt’ in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van Zijnsgeoriënteerde Meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit een evolutionair gevormde overlevingsdrang is je geest doorgaans ‘grijpend’ naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: naar gedachten, gevoelens en zintuiglijke prikkels. Je zoekt houvast en vervulling buiten jezelf en tegelijk ben je op je hoede en defensief naar mogelijk onheil. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten. Zo trek je jezelf uit je basis en ben je onbewust en chronisch ‘van huis’.

Zijnsgeoriënteerde Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard. Lijfelijk is dit thuiskomen voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering en een toename van presentie. Je ontdekt een rijkdom aan kwaliteiten als rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid, kracht en helderheid, al helemaal aanwezig in jouw aard. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt nestelen. Je thuis is eerder ruimte, de openheid van je geest, Zijn zelf.

De cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie start in september en je maakt je in acht bijeenkomsten stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens de zijnsgeoriënteerde principes. De meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald. Thuis mediteer je met ingesproken meditaties en bouw je je eigen meditatiediscipline op. Als je regelmatig oefent merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en gaat meer en meer je vertrouwen leggen in Zijn.

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met alle aangereikte onderdelen. Deze cursus is geschikt voor beginners zowel als voor mensen die ervaringen hebben met andere meditatievormen.


juliette

Juliette Bonarius

De cursus wordt gegeven door Juliette Bonarius, gediplomeerd leraar Zijnsoriëntatie die zes jaar in opleiding is geweest aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Deelnemers: 10 personen

Werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties en deelrondes.

Aanmelden: graag via het contactformulier aanmelden Contact.

Telefoon: 0646357269


Informatie:

Vergoeding:

  • Particulier: €399,-
  • Zelfstandigen: €399,- excl. btw
  • Werkgevers: € 613,- excl. btw