Event Muze van Zuid – Muziek Wandeling met Ensemble Resilience


Georganiseerd door: Muze van Zuid
Datum: zaterdag 18 september 2021
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Prijs: € 15 per keer
Zaal: PC Hooftzaal – 85m2 – 30-90 personen
Meer over de organisator  Mail de organisator

Gezien de covid-beperkingen is dit event gebonden aan een beperkt aantal bezoekers tot een maximum van:
20 bezoekers per wandeling & concert.

14.00u start concert Resilience in P.C. Hooftzaal De Roos
14.40u einde concert in De Roos. Met hetzelfde ticket krijg je een wandeling met podcast van De Roos naar de Lutherse kapel in de Van Eeghenstraat. Daar kun je met je ticket nog naar het concert van kAnna voor de Wind, met nieuwe muziek van Giuliano Bracci en de film One Hand Clapping, a found choreography, van Peter Delpeut en Menno Otten.

MvZ-logo-rond-goud kopie

Wat is de potentie van ruimte, hoe ervaren wij een ruimte en hoe kun je onze ervaring daarvan met immersieve audiotechnieken veranderen? Hoe zit het nou met ruimte, stilte en de fysieke aspecten van het voortbrengen van geluid? Het zijn van die heerlijke esoterische vragen waar Engin Dağlık en Seán Ó Dálaigh zich op Stanford University dagelijks over buigen.

Alle componisten in dit programma zijn aan Stanford verbonden, op steenworp van de Bay Area in San Francisco. Zitten ze daar onder academische systeemplafonnetjes te vegeteren? Nou nee, niet bepaald. Clara Allison zat zomer 2019 bijvoorbeeld op Groenland trillingen en breuken te voelen en op te nemen op desintegrerend ijs. Als ecologisch klankkunstenaar hebben intimiteit, empathie, queer power dynamics, drag/camp en dekoloniserende benaderingen van de westerse muziek haar belangstelling. Ook fascineert haar hoe je door collaboratie, door samenwerking tot creaties kunt komen.

Precies dat deed ze met Julie Zhu, componist en ‘carillonneur’. De tachtigste verjaardag van de Hoover Tower van het gelijknamige instituut in San Francisco werd deze zomer gevierd met Zhu’s bespeling van het carillon als beiaardier in traditioneel en eigen werk. Julie Zhu verkent vele media, waaronder muurschilderingen, sculptuur, performance en video.

Kom naar Hotel California. Begeef je op…a dark desert highway, cool wind in your hair, Warm smell of colitas, rising up through the air, Up ahead in the distance…. En echt: You will discern shimmering lights and evocative sounds you never experienced before…

Engin Dağlık, Anamorphosis II
Seán Ó Dálaigh, Ruainne I
Clara Allison/Julie Zhu, Dreamgirl

Met dank aan Concertvleugel BOL Piano’s.

nataliekulina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact:

ramaer@xs4all.nl / 06-24670823 Huib Ramaer, artistiek leider Muze van Zuid 2021.

Meer informatie:

Website: https://www.muzevanzuid.nl/programma/18-9-2021-pieter-cornelisz-hooftstraat-183-amsterdam-nederland/5B8XATKbyidqppz7B

Muze van Zuid op FB: https://www.facebook.com/demuzevanzuid/
Muze van Zuid op Instagram: https://www.instagram.com/muze_van_zuid/
Muze van Zuid op twitter: https://twitter.com/MuzevanZuid/status/1299697491009560577?s=20