Gezonde Zelfliefde


Georganiseerd door: Juliette Bonarius
Datum: dinsdag 26 januari 2021
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Prijs: € 399 per reeks

Meer over de organisator  Mail de organisator

Cursus Gezonde Zelfliefde

Dinsdag 19.00 – 22.00 uur op:

  • 20 oktober, 3 november, 17 november, 1 december, 15 december, 22 december, 12 januari, 26 januari live in de Roos.

Gezonde Zelfliefde is een cursus van acht dagdelen. Het is voor mensen die op meditatieve wijze het verschil willen leren kennen tussen gezonde en neurotische zelfliefde en kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van Zijnsgeoriënteerde Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.

Gezonde Zelfliefde is niet vanzelfsprekend aanwezig.

Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude (overlevings-)patronen die ons opgetrokken, onrustig en onvervuld maken. Patronen die weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn, zodat we onze innerlijke rust, ons evenwicht en ons gevoel of besef van verbinding verliezen.

In de cursus ‘Gezonde Zelfliefde’ oefenen we met het doorbreken van die patronen.

We zullen niet rechtstreeks ingaan op de individuele ongezonde gewoontes, maar we pakken het fundamenteler aan. We richten ons op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Je leert om een breuk te maken met de patronen van je gewoonte-zelf. Patronen die je het zicht ontnemen op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste aard. Gezonde Zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als je ‘gewoonte-zelf’.

Dit doen we door te mediteren je blikrichting om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt en diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

Werkvormen

Bewegende en zitmeditatie, visualisatie, ademtechnieken en bewustzijnsoefeningen.

Je leert:

  • stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn
  • liefdevolle en open aandacht te geven aan precies waar je bent en hoe je bent in dit moment
  • ontspanning toe te laten, waardoor je begint te rusten in je eigen energetische basis (gronding)
  • je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte, warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf
  • je eigen basale goedheid te herkennen en in contact daarmee te blijven in stressvolle situaties
  • De cursus is eveneens geschikt voor beginners.

Wat gebeurt er als je Gezonde Zelfliefde langdurig beoefent?

Je wordt presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Door meer te rusten in je basis, word je onafhankelijker en ben je minder opgehangen aan ervaringen, aan dingen, aan relaties. Je staat losser, vrijer in het leven en krijgt daardoor helderder zicht op jouw reacties en handelen in het relationele veld.

Het is noodzakelijk om in je dagelijks leven regelmatig ruimte in te bouwen voor een breuk met je gewoonten en voor de ‘herinnering aan je vrije aard’. Je krijgt dan ook een reader en huiswerk mee om thuis ‘de herinnering aan al-vrij-zijn’ te beoefenen.


juliette

Juliette Bonarius

Aanmelden: graag via het contactformulier aanmelden Contact.

Telefoon: 0646357269

Informatie:

Vergoeding:

  • Particulier: €399,-
  • Zelfstandigen: €399,- excl. btw
  • Werkgevers: € 613,- excl. btw