Magus, klassieke westerse magie, thema AARDE


Georganiseerd door: Benjamin Adamah
Datum: zaterdag 18 mei 2019
Tijd: 10:00 tot 17:30 uur
Prijs: € 95 per workshop
Zaal: Balkonkamer II – 28m2 – 12-24 personen
Meer over de organisator  Mail de organisator

Op 6 april start Benjamin Adamah wederom met de uitgebreide workshopserie magie, verdeeld over vier dagen met vier aansluitende programma’s. Prikkelt magie al jaren je interesse en wil je een keer echt werk maken van een stevige basis en je scope verbreden, dan is deze workshopserie mogelijk wat je zoekt: zaterdag 6 april Vuur, zaterdag 20 april Water, zaterdag 4 mei Lucht, zaterdag 18 mei Aarde.

MagusJe leert tijdens deze workshops het beste van de traditionele westerse magie, in combinatie met de laatste internationale ontwikkelingen binnen de magische scene. De hele opzet is uiterst praktisch, ervarings- en belevingsgericht. Je begint meteen al concreet met effectieve magische methodes te werken. De theoretische begeleiding vind je in het boek Magus Leer & Ritueel. Meer informatie over het boek vind je hier. Het boek Magus ter waarde van €25,- krijg je gratis bij de workshopserie.

Bekijk hier de youtube presentatie van de workshopserie door Benjamin

 

AARDE

De vierde workshop draait om het element Aarde, chtonische magie en hekserij. Hekserij wordt hier op unieke wijze behandeld en los van de pas in de 20e eeuw ontstane wicca. We gaan naar de oervorm toe en gaan ook in op de oude technieken die daarbij horen, zoals je verplaatsten in een dubbel, het scheppen van een familiar, sjamanistische psychotrope kruiden en meer. Ook komen geld-magie en de rol van seksualiteit in de magie aan bod.

 • Opening Metatron & Sandalphon – Wat is Aarde? Trancereis met deze twee aartsengelen. Verder Aarde herkennen in je lichaam en de wereld.
 • Goëtische magie versus Theurgische magie. De overgang in Griekenland van chthonisch naar klassiek, binnen het kader van de negatieve politisering van Aarde-magie en de heksencultus.
 • Wat is hekserij in essentie? Wat is een heks? Wat is de oorsprong?
 • Chthonische (Aarde-magische) verschijnselen en entiteiten. Lupercalie, Fascinum, Hecate/Diana/Aradia/Herodias, de sabbat, de bok, wilde man/Pan/Basa Jaun, Baskische hekserij, de Benandanti en Maledanti, de Sater, Succaba, weerwolf en de Dubbel, Noordse zielenleer, Veld-daemones als Roggensau, Roggenwolf, de Vruchtbaarheidswezens, Forsteton, Mutunus.
 • Devas, genii loci, Fairies. Meer over Natuurwezens.
 • Sjamanistische kruiden: Psychotrope planten. Hoe maak je tinctuur. Veilig gebruik. Wat zijn heksenzalven? Welke middelen werden gebruikt.
 • Aarde-TATTWA trancereis Gnomen of Pygmeën. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Aard-Elementalen kan worden betreden.
 • Astraal reizen. Twee verschillende nieuwe technieken; hoe bouw je een dubbel (astraal reislichaam).
 • Wat is een familiar en hoe schep en onderhoud je deze.
 • Geldmagie. Werken met Bune, astro-geldmagie, de Aardgordelzone-Djinn Nasi, Jupiter-ritueel.
 • Pan – trancereis.
 • Aarde-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Aarde-Element op te roepen.

Kosten (en vroegboekkorting tot 1 maart 2019)
De workshopserie kost € 380,– . Het boek Magus ter waarde van € 25,– krijg je gratis bij de workshopserie. Als voor 1 maart 2019 je aanmelding binnen is, betaal je € 340,- voor de hele serie.

Lunch/koffie etc
Koffie/thee en lunch zijn ter plekke te koop. Het is geen enkel probleem als je zelf iets meeneemt. Ook is het mogelijk om vooraf een lunchpakket te reserveren voor € 19,- per persoon, per dag. Hiervoor krijg je 3 x koffie/thee, soep van de dag, 1 broodje naar keuze, jus d’orange, melk en karnemelk (vega/glutenvrij is mogelijk). Je bent dan verzekert van een zitplaats en hoeft niet in de rij te staan.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan via het sturen van een mail naar benjamin.adamah@gmail.com onder vermelding van “workshop Magus start 6 april”. Zet duidelijk in de mail of je het hierboven beschreven lunchpakket wilt ontvangen. Je ontvangt dan betaalinstructies en de aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen.