Magus, klassieke westerse magie, thema LUCHT


Georganiseerd door: Benjamin Adamah
Datum: zaterdag 4 mei 2019
Tijd: 10:00 tot 17:30 uur
Prijs: € 95 per workshop
Zaal: Balkonkamer II – 28m2 – 12-24 personen
Meer over de organisator  Mail de organisator

Op 6 april start Benjamin Adamah wederom met de uitgebreide workshopserie magie, verdeeld over vier dagen met vier aansluitende programma’s. Prikkelt magie al jaren je interesse en wil je een keer echt werk maken van een stevige basis en je scope verbreden, dan is deze workshopserie mogelijk wat je zoekt: zaterdag 6 april Vuur, zaterdag 20 april Water, zaterdag 4 mei Lucht, zaterdag 18 mei Aarde.

MagusJe leert tijdens deze workshops het beste van de traditionele westerse magie, in combinatie met de laatste internationale ontwikkelingen binnen de magische scene. De hele opzet is uiterst praktisch, ervarings- en belevingsgericht. Je begint meteen al concreet met effectieve magische methodes te werken. De theoretische begeleiding vind je in het boek Magus Leer & Ritueel. Meer informatie over het boek vind je hier. Het boek Magus ter waarde van €25,- krijg je gratis bij de workshopserie.

Bekijk hier de youtube presentatie van de workshopserie door Benjamin

 

LUCHT

In de derde workshop rond het thema Lucht, staat de klassieke Europese engelenmagie centraal. Je leert over een veilig systeem van engelenmagie alsook een middeleeuws systeem, waarbij wezens daadwerkelijk tot materialisatie kunnen worden geroepen. Aandacht besteden we ook aan de kabbalistische levensboom, astrologie in relatie tot magie en magische correspondenties (symboliek) in relatie tot rituelen.

 • Het verhaal van het Oog – Wat is Lucht? Bewustwording van Lucht in je lichaam en in de wereld. Je leert je bewust te worden van hoe je tijdens het leven vanaf je verwekking, altijd samenwerkt met een co-intelligentie. Adem je zelf? Doe je zelf je stofwisseling? Organiseerde je zelf je eigen groei? Met het verhaal van het oog, dat de evolutie van bacterie naar mens beschrijft, leer je de evolutie juist te zien als een bevestiging van een goddelijk wezen, in plaats van de ontkenning ervan. En dit zonder gedweep, maar in alle nuchterheid.
 • Dankbaarheidoefening. Alles is door co-intelligenties door Aarde, planten, dieren en mensen heen gemaakt. Het is interessant deze dimensie van de realiteit eens intens te ervaren, dwars door de camouflage van de dagelijkse consensusrealiteit heen.
 • Seirai – Dimensiekoorden en magisch denken. Psychosferisch aka magisch bewustzijn begint met het kunnen herkennen en scheppen van, of anticiperen op psychosferen, de bouwstenen van elke realiteit.
 • Oefening Genius Loci. Instructies en tips voor het oppikken van de ziel of entiteit van een plek of gebied.
 • De Levensboom voor dummies & Astral Hacking. Hoe werk je met de kabbalistische Boom des Levens of Etz Ha-Chayim in verschillende dimensielagen?
 • Klassieke en moderne Engelen-magie. Hoe werkt het. Petities, rituelen, kale verbeelding versus werken met het Heptameron.
 • De Shemhamephorash. Mercurius-engelen en de half-decanaten. In veel magische boeken, kabbalistische werken en grimoires kom je de mysterieuze term Shemham(e)phorash tegen. Wat betekent deze term en wat is de relatie met engelenmagie?
 • Raphael-ritueel. Ritueel voor de engel Raphael voor iemand die ziek is of voor jezelf.
 • Snel reizen met Ga’ap. Hoe maak je een amulet voor de Goëtische daemon van het snelle reizen en hoe gebruik je die.
 • Venus-ritueel. Een theurgisch ritueel voor de engel Hagiël om een sfeer te verzachten of relatieproblemen te verhelpen.
 • Lucht-TATTWA trancereis – Sylphen. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Lucht-Elementalen kan worden betreden.
 • Lucht-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Lucht-Element op te roepen.

Kosten (en vroegboekkorting tot 1 maart 2019)
De workshopserie kost € 380,– . Het boek Magus ter waarde van € 25,– krijg je gratis bij de workshopserie. Als voor 1 maart 2019 je aanmelding binnen is, betaal je € 340,- voor de hele serie.

Lunch/koffie etc
Koffie/thee en lunch zijn ter plekke te koop. Het is geen enkel probleem als je zelf iets meeneemt. Ook is het mogelijk om vooraf een lunchpakket te reserveren voor € 19,- per persoon, per dag. Hiervoor krijg je 3 x koffie/thee, soep van de dag, 1 broodje naar keuze, jus d’orange, melk en karnemelk (vega/glutenvrij is mogelijk). Je bent dan verzekert van een zitplaats en hoeft niet in de rij te staan.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan via het sturen van een mail naar benjamin.adamah@gmail.com onder vermelding van “workshop Magus start 6 april”. Zet duidelijk in de mail of je het hierboven beschreven lunchpakket wilt ontvangen. Je ontvangt dan betaalinstructies en de aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen.