Magus, klassieke westerse magie, thema VUUR


Georganiseerd door: Benjamin Adamah
Datum: zaterdag 6 april 2019
Tijd: 10:00 tot 17:30 uur
Prijs: € 95 per workshop
Zaal: Balkonkamer II – 28m2 – 12-24 personen
Meer over de organisator  Mail de organisator

Op 6 april start Benjamin Adamah wederom met de uitgebreide workshopserie magie, verdeeld over vier dagen met vier aansluitende programma’s. Prikkelt magie al jaren je interesse en wil je een keer echt werk maken van een stevige basis en je scope verbreden, dan is deze workshopserie mogelijk wat je zoekt: zaterdag 6 april Vuur, zaterdag 20 april Water, zaterdag 4 mei Lucht, zaterdag 18 mei Aarde.

MagusJe leert tijdens deze workshops het beste van de traditionele westerse magie, in combinatie met de laatste internationale ontwikkelingen binnen de magische scene. De hele opzet is uiterst praktisch, ervarings- en belevingsgericht. Je begint meteen al concreet met effectieve magische methodes te werken. De theoretische begeleiding vind je in het boek Magus Leer & Ritueel. Meer informatie over het boek vind je hier. Het boek Magus ter waarde van €25,- krijg je gratis bij de workshopserie. 

Bekijk hier de youtube presentatie van de workshopserie door Benjamin

 

VUUR

In de eerste workshop rond het thema Vuur, wordt bijvoorbeeld diep op de essenties van magie en magische technieken ingegaan. Ook de geschiedenis en praktische zaken, zoals je huis energetisch schoonmaken, jezelf energetisch beschermen, de beste magische training, worden behandeld en natuurlijk het Vuur-Element zelf.

 • Opening met de Bliksem-god – Wat is Vuur? Over de relatie Vuur-Leven & de Bliksemgod – Hoe plaats je het Vuur-Element in jezelf en in de wereld? Je leert het Element VUUR in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.
 • Korte historie westerse magie. Aan bod komen o.a.: Zoroaster, Sjamanisme, Goëtische Magie, Lupercalia, Fascinum (oude positieve hekserij), Grieks-Arabische astromagie: (Kitab GiranisPicatrix), middeleeuwse grimoires zoals de Sleutels van Salomo en de essenties van klassieke Engelenmagie. Je leert over de overgang van chthonische (aardse) magie in relatie met de moeder-godin en daimones naar de latere magia zo’n 600 voor Christus, gevolgd door de hoofdlijn van de ontwikkeling van Oudheid tot de 21e eeuw.
 • Wat is magie? Hoe werkt magie? De essenties van magische beginselen en technieken komen aan bod en een basis metafysica wordt simpel uitgelegd aan de hand van een Torus-model.
 • Chaosmagie. Chaosmagie is een zeer eenvoudige techniek, herontdekt in de 20e eeuw, maar met wortels van meer dan 2000 jaar oud.
 • Een gedachtevorm scheppen. Gedachtevormen zijn een zeer belangrijk onderdeel binnen niet alleen de magie, maar binnen de context van hoe je controle over je eigen leven pakt in het algemeen. Je gaat een privé-gedachtevorm maken die specifiek nuttig voor jou is.
 • Magie in misverstanden & vooroordelen. Geen term is zo met onzinnige aannames, verkeerde voorstellingen en logische fouten omkleed als het woord “magie”. Of een magische handeling werkt of niet, heeft allereerst te maken met hoe we ons eigen geloofsysteem kunnen managen, of hoe dit een loopje met onze gedachten neemt. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel hedendaagse succesvolle magiebeoefenaars ook een NLP-praktijk hebben. Verder staan we stil bij ontwikkelingen in de fysica en de consequenties daarvan voor de “skepsis” naar magie.
 • Zwart of Wit? Groene magie? In het verlengde van het bovenstaande onderdeel een stukje over zwarte en witte magie en de misverstanden en desinformatie daaromtrent. Aan bod komen ook de beginselen van de Phile en Neikos, Venus & Mars in relatie met een volwassen houding tegenover Vuur.
 • Positionering en angst overwinnen: de magiër tussen de Kadar (eigen wil) en Kaza (universele wil). Welke positie neem je nu exact in bij elke magische handeling, ongeacht het systeem of de techniek die je gebruikt?
 • Voorbereiding. Hoe bereid je je voor op een magische operatie? Nuttige informatie over het trainen van je verbeeldingskracht, energetische bescherming, en het jing-qi (energie) laden.
 • Vuur-TATTWA trancereis Salamanders. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Vuur-Elementalen kan worden betreden.
 • Huisreiniging en bescherming. Een kabbalistisch ritueel waarbij via Elohim Gibor, Chamael, Samael een krachtige huisreiniging wordt bewerkstelligd.
 • Warrior Shield Abramelin-Ritueel. Een methode om een hardnekkige negatieve energie van een ander af te stoten.
 • Michael aanroepen voor kind. Kinderen kunnen vatbaar zijn voor bezetenheid. Hoe herken je dat en hoe help je een kind hiervan af.
 • Slangenvuur-Mudra. Twee technieken om kundalini te stimuleren en op te roepen.

Kosten (en vroegboekkorting tot 1 maart 2019)
De workshopserie kost € 380,– . Het boek Magus ter waarde van € 25,– krijg je gratis bij de workshopserie. Als voor 1 maart 2019 je aanmelding binnen is, betaal je € 340,- voor de hele serie.

Lunch/koffie etc
Koffie/thee en lunch zijn ter plekke te koop. Het is geen enkel probleem als je zelf iets meeneemt. Ook is het mogelijk om vooraf een lunchpakket te reserveren voor € 19,- per persoon, per dag. Hiervoor krijg je 3 x koffie/thee, soep van de dag, 1 broodje naar keuze, jus d’orange, melk en karnemelk (vega/glutenvrij is mogelijk). Je bent dan verzekert van een zitplaats en hoeft niet in de rij te staan.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan via het sturen van een mail naar benjamin.adamah@gmail.com onder vermelding van “workshop Magus start 6 april”. Zet duidelijk in de mail of je het hierboven beschreven lunchpakket wilt ontvangen. Je ontvangt dan betaalinstructies en de aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen.