Magus, klassieke westerse magie, thema WATER


Georganiseerd door: Benjamin Adamah
Datum: zaterdag 20 april 2019
Tijd: 10:00 tot 17:30 uur
Prijs: € 95 per workshop
Zaal: Hoekkamer – 26m2 – 12-24 personen
Meer over de organisator  Mail de organisator

Op 6 april start Benjamin Adamah wederom met de uitgebreide workshopserie magie, verdeeld over vier dagen met vier aansluitende programma’s. Prikkelt magie al jaren je interesse en wil je een keer echt werk maken van een stevige basis en je scope verbreden, dan is deze workshopserie mogelijk wat je zoekt: zaterdag 6 april Vuur, zaterdag 20 april Water, zaterdag 4 mei Lucht, zaterdag 18 mei Aarde.

MagusJe leert tijdens deze workshops het beste van de traditionele westerse magie, in combinatie met de laatste internationale ontwikkelingen binnen de magische scene. De hele opzet is uiterst praktisch, ervarings- en belevingsgericht. Je begint meteen al concreet met effectieve magische methodes te werken. De theoretische begeleiding vind je in het boek Magus Leer & Ritueel. Meer informatie over het boek vind je hier. Het boek Magus ter waarde van €25,- krijg je gratis bij de workshopserie.

Bekijk hier de youtube presentatie van de workshopserie door Benjamin

 

WATER

In de tweede workshop, opgehangen aan het thema Water, gaan we o.a. diep in op Maan-magie, Maan-geheimen uit de magie en astrologie, de astrale realiteit en de orgone wereld. Een belangrijk onderdeel is het maken van gedachtevormen en servitors. Hiermee kunnen snel indrukwekkende resultaten worden bereikt, die via andere magische technieken doorgaans moeilijker zijn te behalen. Ook is het zodoende mogelijk om magie zeer persoonlijk te richten.

 • Opening Hekate – Wat is Water? Hekate-rituuel en korte intro essenties van de godin van de Magie en Hekserij – Hoe plaats je het Water-Element in je lichaam en de wereld? Hekate is in wezen een godin van het onderaardse Vuur, maar ze heerst over het hele astrale/morfogenetische veld, wat onder het Element Water valt.
 • Yetzirah is de kabbalistische benaming voor het morfogenetisch veld, de Maansfeer, de astrale wereld, droomwereld, binnenwereld. Het is de wereld waarin veel magische operaties plaatsvinden.
 • Orgone of psycho-energetische en seksuele magie. Over Reich en de orgon-geluk-relatie – de essenties, het gebruik, misbruik en de technieken.
 • Gedachtevormen, constructs, familiars, tulpa’s, molochs, servitors.
  Hoe schep je een servitor, wat is het verschil met een gedachtevorm, hoe herken je de gigantische impact van blinde-vlek-gedachtevormen, wat is Sitra Achra? Dit onderdeel geeft heel praktisch inzicht in de Maansfeer en zal bij menigeen nogal een cultuurshock geven. Het veelgebruikte begrip “wakker zijn” krijgt een hele extra dimensie. Je krijgt hierbij veel informatie over hoe je eigen energielichaam en emotioneel- en mentaallichaam van buitenaf beïnvloed worden en hoe dit te stoppen of ermee om te gaan.
 • Praktische Maanmagie. Je leert een Nieuwe Maan-ritueel voor toename van iets, een Volle Maan-ritueel voor afname en een Gabriel-ritueel.
 • Water-TATTWA trancereis: Undines. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Water-Elementalen kan worden betreden.
 • Opdracht Afhoudende Maan-kalender. Houd de afhoudende Maanfases bij en ontdek een nieuwe dimensie van Maan-energie.
 • Eosphoros: Eliphas Levi’s Lucifer. Twee Lucifers, de drager van licht is de orgon-god, de god van de vitaliteit, creativiteit, natuurwil en levenslust. Lucifer werd pas in de 17de eeuw gedemoniseerd via Milton’s Paradise Lost. Zelfs het Vatikaan erkend tegenwoordig dat hij niets met de figuur Satan te maken heeft. Je leert de symboliek van de zwarte kat en de juiste ritueel-instructies om een negatieve tulpa-versie te omzeilen.
 • Je leert het Element WATER in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.

Kosten (en vroegboekkorting tot 1 maart 2019)
De workshopserie kost € 380,– . Het boek Magus ter waarde van € 25,– krijg je gratis bij de workshopserie. Als voor 1 maart 2019 je aanmelding binnen is, betaal je € 340,- voor de hele serie.

Lunch/koffie etc
Koffie/thee en lunch zijn ter plekke te koop. Het is geen enkel probleem als je zelf iets meeneemt. Ook is het mogelijk om vooraf een lunchpakket te reserveren voor € 19,- per persoon, per dag. Hiervoor krijg je 3 x koffie/thee, soep van de dag, 1 broodje naar keuze, jus d’orange, melk en karnemelk (vega/glutenvrij is mogelijk). Je bent dan verzekert van een zitplaats en hoeft niet in de rij te staan.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan via het sturen van een mail naar benjamin.adamah@gmail.com onder vermelding van “workshop Magus start 6 april”. Zet duidelijk in de mail of je het hierboven beschreven lunchpakket wilt ontvangen. Je ontvangt dan betaalinstructies en de aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen.