MBSR Mindfulnesstraining. 8 weken: WOE avond 2 juni t/m 28 juli


Georganiseerd door: Wineke van Aken
Datum: dinsdag 8 juni 2021
Tijd: 18:00 tot 21:30 uur
Prijs: € 425 (excl btw) |incl: € 514,25 per cursus

Meer over de organisator  Mail de organisator

MBSR MINDFULNESS TRAINING
JUNI – JULI

*
WERKEN AAN EEN GEZOND EN GELUKKIG LEVEN, OOK TIJDENS EEN CRISIS

*

We gaan weer starten!

We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Oa. we gebruiken besloten (en geen publieke) ruimtes, met voldoende ventilatie, er is geen doorloop, we gebruiken mondkapjes in de gangen en houden 1,5 m afstand met eenrichtingsverkeer. 

*

DATA:

Woensdagavond 2 juni t/m 28 juli
+  oefendag zaterdagochtend 17 juli

TIJD:

19:00 – 21:30 uur

INSCHRIJVEN:

Je kunt je inschrijven via het deze informatiepagina op de website van MettaMind.
Of bel voor een (persoonlijk) kennismakingsgesprek naar 06 – 21 51 14 10.

Of lees eerst meer op www.mettamind.nl

Processed with MOLDIVProcessed with MOLDIV

MettaMind mindfulnesstrainer Wineke van Aken 

Je hebt je leven goed op orde, maar tegelijkertijd kost je volle agenda je veel energie. Je hele leven omgooien wil je niet, handvatten om met stress en drukte om te gaan zijn voldoende. Wat je wilt is rust, zodat je keuzes kunt maken die echt bij je passen. Herkenbaar? Dè 8-weekse Mindfulness-training helpt hierbij.

Trainer Wineke van Aken, en oprichter van MettaMind, geeft de 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR) zoals die door Jon Kabat-Zinn 30 jaar geleden is opgezet. Het is deze training waar zo veel over geschreven wordt en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk wordt ondersteund.

Opzet training:

 • Je leert hoe je gedachten en emoties kunt observeren en aanvaarden als ‘voorbijtrekkende gebeurtenissen’, zodat deze je niet meer zo overspoelen. Daardoor kom je minder vast te zitten in piekeren en zorgen maken.
 • Je wordt je meer bewust van automatische gedachten- en gedragspatronen en je leert hoe je deze los kunt laten en kunt veranderen.
 • Je komt meer in contact met je lichaam zodat je beter aanvoelt wat goed voor je is.
 • Je kan het zien als een praktische training. Mindfulness is een vaardigheid die te leren is, net zoals het leren van een nieuwe taal of het leren van pianospelen. Dat doen we met aandachts-, ontspannings- en concentratie oefeningen.
 •  Samen met dagelijks oefenen zal mindfulness je leren omgaan met die vele prikkels in je leven (werk en privé). Je ervaart meer rust in je hoofd, meer balans in je leven en je leert keuzes te maken die echt bij je passen.

Onlangs heeft Uitgeverij Lucht een boek van Wineke uitgegeven: De Metta Cirkel, een praktische en inspirerende gids voor rust en balans in alle facetten van je leven. De Metta Cirkel is een model dat gaat over de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven en geeft een indruk van Wineke’s werkwijze. Op deze pagina meer info, inclusief een link naar een pdf van de inleiding! Hier reviews op bol.com van lezers die vertellen hoe zij De Metta Cirkel hebben gebruikt om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

 

Cover heel klein

Over de trainer
Wineke van Aken was 17 jaar werkzaam als marketingmanager en communicatieadviseur (o.a voor de Rabobank, Sanoma Uitgevers en MSL Communication Consultants). Tijdens haar werk als consultant kwam zij via de sportschool in aanraking met yoga wat haar interesse wekte in mindfulness en meditatie. Ze volgde een yogaopleiding en de mindfulnesstrainersopleiding bij het gerenommeerde Instituut voor Mindfulness - waar zij nu zelf ook les geeft aan mindfulnesstrainers in opleiding – en volgt regelmatig meerdaagse Vipassana stilteretraites, bijscholingsworkshops en intervisie, om de kwaliteit van haar trainingen op een hoog niveau te houden.

Wineke van Aken is lid van de beroepsvereniging VMBN en gecertificeerd in categorie 1. Zij heeft MettaMind opgericht met als missie het overdragen van de ‘tools’ mindfulness en yoga (als methodiek èn als levenswijze), om rust in je hoofd en balans in je leven te vinden. Inmiddels geeft ze full-time mindfulnesstrainingen, coaching en yogalessen.

Ook organiseert ze, samen met haar partner Dean, mindfulnessretraites (incl yoga en Ayurvedische voeding) op Bali  in Italië en Ibiza. Mede door de veranderingen in de wereld (klimaat, corona) – èn na tien jaar en 35 retraites – wordt het programma opnieuw bekeken. Stuur Wineke een mailtje als je als eerst op de hoogte wilt zijn van het nieuwe programma.

 

Ervaringen
“MettaMind is een zeer professionele en prettige aanbieder van de mindfulnesstraining. De training wordt gegeven op een fijne locatie door een warme en vakkundige trainer en kan beslist je leven veranderen.” - Fleur H, Begeleider acteurs.

Lees meer ervaringen van eerdere deelnemers.

 

Investering

€ 425,- excl btw (dat is € 514,25 incl btw) voor:

 • 8 sessies van 2½ uur
 • Intakegesprek
 • 4 audiobestanden
 • Werkboek
 • Oefendag van 4 uur
 • Nagesprek (optioneel)

 

Inschrijven?
Je kunt je inschrijven via de website van MettaMind.
Of bel voor een kennismakingsgesprek naar 06 – 21 51 14 10.
Dat kan telefonisch of bij Centrum De Roos.

 

MettaMind op tv.
Hier een televisie item van RTL4 over trainer Wineke van Aken en haar trainingen in De Roos.