Tantra: het geheim van de liefde. Een effectieve liefdestraining voor singles en stellen.


Georganiseerd door: Jan den Boer & Caroline van Wijngaarden
Datum: zaterdag 4 december 2021
Tijd: 10:30 tot 17:00 uur
Prijs: € 95 per keer
Zaal: PC Hooftzaal – 85m2 – 30-90 personen
Meer over de organisator  Mail de organisator

Veel mensen denken dat liefde en seksuele vervulling iets is wat je toevallig overkomt en ook weer kan verdwijnen. Dat noemen we in tantra een romantische illusie. Onze hele cultuur is bepaald door deze illusie, dus het is niet makkelijk om daaruit te stappen. Tantra biedt je een totaal andere visie: liefde is een keuze waarin je kunt oefenen. En tantrische seksualiteit gaat niet over zin of geen zin, maar over een verbinding tussen extase en meditatie. Dat maakt je vrij om elk moment van de dag de liefde en het verlangen te voelen, zonder dat er iets bevredigd moet worden en zonder dat je iets hoeft te onderdrukken. Je kunt elk moment in vrijheid kiezen hoe je jezelf met de liefde en extase verbindt en hoe je dit eventueel met een partner kunt delen.

In literatuur, films en ook in veel relaties is de liefde een romantisch drama met hoge pieken en diepe dalen. Regelmatig komen mensen bij ons in therapie of workshops met een verhaal over veel ruzie en weinig seks. Soms is het verhaal na een paar weken al totaal anders: ze hebben de liefde en de passie weer teruggevonden.

Maar wel een andere liefde en passie dan waar ze naar op zoek waren. We zien dat veel mensen een romantische overtuiging over de liefde hebben die onhaalbaar is en vooral strijd oproept. In het tantrisch boeddhisme hebben we een andere vorm van liefde gevonden, die verbindend én opwindend is. Een liefde die lang geheim gehouden is, maar nu steeds meer bekend wordt in het westen.

In deze workshop nemen we je mee in verschillende ervaringen: dansen, ontmoeten, aanraken, tantrische rituelen, meditaties. Vanuit jouw ervaring is er elke keer een deelronde, en vervolgens vertellen wij wat tantra daarin zou kunnen betekenen. Zo krijgt tantra betekenis die in je dagelijks leven direct voelbaar en bruikbaar is. Doe je mee?

Liefs, Jan en Caroline

Jan en Caroline Ibiza, blauwe achtergrond met iets effect