Een cursus in wonderen, een weg naar het Hart: introductie

Tijdstip: 18-01-2023 van 18:45 tot 21:45
Prijs: € 29 - 58 per keer
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Een cursus in wonderen

Een cursus in wonderen is een cursus in boekvorm. Met deze Cursus kun je jezelf beter leren kennen, onbeschrijfelijk geluk ervaren en al je relaties liefdevoller maken. Hiervoor is een verandering in denken noodzakelijk. Het beoefenen van de Cursus inspireert je om jezelf en anderen op een nieuwe manier te zien. Angstige, veroordelende en defensieve gedachten verliezen daarbij gaandeweg steeds meer hun overtuigingskracht. Ze maken plaats voor een visie die ruimte geeft aan jouw natuurlijke ervaring van geluk, innerlijke vrede en onvoorwaardelijke liefde.

De beoefening van de Cursus leidt tot wonderen. Waar angst en onvrede was, ervaar je het wonder van liefde. Je ziet deze liefde ook steeds meer weerspiegeld in de mensen en de wereld om je heen. Je beseft dat wat mensen doen óf een uiting van liefde is, óf een vraag om liefde. In aanvaarding en vergeving vind je een sleutel tot Geluk en tot de transformatie van je relaties.

Een cursus in wonderen kwam in 1965 tot stand kwam door een vrouw die een innerlijke stem hoorde. Deze vrouw, psychologe en hoofddocente aan een universiteit in New York, tekende samen met haar collega de Cursus in zeven jaar woordelijk op. De innerlijke Stem blijkt die van Jezus te zijn. Met de Cursus biedt hij een uiterst liefdevolle verwoording van zijn gedachtegoed. Het boek is inmiddels in 27 talen vertaald.

Deze workshop is de eerste van een serie workshops waarin we ingaan op een aantal kernonderwerpen van ‘Een cursus in wonderen’. Het doel van deze serie is hetzelfde als de Cursus: in onszelf (meer) ruimte maken voor innerlijke vrede en liefde. We gaan hierbij zowel theoretisch als ervaringsgericht te werk. 

De workshops kunnen je inspireren om te beginnen met de Cursus of om je begrip ervan te verdiepen. In elke workshop is ruimte voor vragen en kijken we naar ingebrachte kwesties. Samen vormen de workshops een cursus over Een cursus in wonderen. De workshops kunnen ook los worden gevolgd. Desgewenst kun je aantekeningen uit eerdere workshops inkijken.

Vragen die in deze workshop o.a. aan bod komen zijn:

  • Wat is de achtergrond en de globale boodschap van de Cursus?
  • Wat is behulpzaam om te weten als je wilt beginnen met de Cursus?
  • Hoe maken we ruimte in ons leven voor het gaan van deze spirituele weg?

Edwin Reurings 

Edwin Reurings (1971) is zelfstandig trainer en facilitator. Sinds 2003 begeleidt hij groepen op het vlak van communicatie, groepsfacilitatie en zingeving. 23 jaar na zijn eerste kennismaking met Een cursus in wonderen begon hij met het faciliteren van groepen rondom de Cursus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zijn 25e heeft Edwin een aantal spirituele ervaringen die een onuitwisbare indruk op hem achterlaten. Ze vormen de basis voor zijn verdere spirituele ontwikkeling met yoga, het Christendom, een Indiase leraar, Een cursus in wonderen, tantra, meditatief Zelfonderzoek en leraren in non-dualiteit. Hij ervaart de Cursus als een complete visie voor Geluk, liefde en innerlijke vrede.

Meer informatie en contact

Op de website www.herinnerliefde.nl vind je meer informatie over deze workshop, de workshopserie en hoe je kunt deelnemen. Je kunt ook mailen (edwin@herinnerliefde.nl) of bellen (06-51507617) voor een persoonlijk gesprek.