Een cursus in wonderen – De Heilige Geest, stem voor liefde

Tijdstip: 15-02-2023 van 18:45 tot 21:45
Prijs: € 29 - 58 per keer
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Een cursus in wonderen, een weg naar het Hart

Dit is een workshop uit een serie waarin we ingaan op een aantal kernonderwerpen van het spirituele ontwikkelingsprogramma Een cursus in wonderen. De workshops zijn ook los te volgen. Het doel van deze serie is hetzelfde als Een cursus in wonderen: het opruimen wat innerlijke vrede en liefde in de weg staat. De workshops kunnen je inspireren om de Cursus zelf te gaan beoefenen of om je begrip ervan te verdiepen. In elke workshop is ruimte voor vragen. We gaan hierbij zowel theoretisch als ervaringsgericht te werk.

Een cursus in wonderen over de Heilige Geest

In Een cursus in wonderen is de Heilige Geest onze innerlijke Leraar, die ons wil verlossen van onze vereenzelviging met het ego. We kunnen ons laten inspireren om te kiezen voor liefde. Hiermee ontsnappen we tegelijkertijd uit de problemen die het kiezen vanuit angst met zich meebrengt. De Heilige Geest staat symbool voor de liefde en wijsheid in ons eigen Hart. Hij is als een goede vriend die ons de weg wijst, maar alleen in die mate waarin we hem toelaten ons te inspireren:

“De Stem van de Heilige Geest is even sterk als jouw bereidheid tot luisteren. Ze kan niet sterker zijn zonder jouw keuzevrijheid te schenden, die de Heilige Geest juist probeert te herstellen en nooit tracht te ondermijnen.” (Een cursus in wonderen, T8.VIII.8:7-8)

In deze bijeenkomst gaan we in op vragen als:

  • Wat kunnen we de Heilige Geest vragen?
  • Hoe kunnen we de Heilige Geest om hulp vragen?
  • Hoe kunnen we zijn antwoord herkennen?
  • Hoe onderscheiden we de Heilige Geest van het ego?

“Zoals elke goede leraar, weet de Heilige Geest meer dan jij nu weet, maar Hij onderwijst alleen om jou aan Hem gelijk te maken. Jij had jezelf reeds het verkeerde geleerd, door te geloven wat niet waar was. Je geloofde niet in je eigen volmaaktheid.” (Een cursus in wonderen, T6.V.1:1-3)

Edwin Reurings 

Edwin Reurings (1971) is zelfstandig trainer en facilitator. Sinds 2003 begeleidt hij groepen op het vlak van communicatie, groepsfacilitatie en zingeving. 23 jaar na zijn eerste kennismaking met Een cursus in wonderen begon hij met het faciliteren van groepen rondom de Cursus.

Op zijn 25e heeft Edwin een aantal spirituele ervaringen die een onuitwisbare indruk op hem achterlaten. Ze vormen de basis voor zijn verdere spirituele ontwikkeling met yoga, het Christendom, een Indiase leraar, Een cursus in wonderen, tantra, meditatief Zelfonderzoek en leraren in non-dualiteit. Hij ervaart de Cursus als een complete visie voor Geluk, liefde en innerlijke vrede.

Meer informatie en contact

Op de website www.herinnerliefde.nl vind je meer informatie over deze workshop, de workshopserie en hoe je kunt deelnemen. Je kunt ook mailen (edwin@herinnerliefde.nl) of bellen (06-51507617) voor een persoonlijk gesprek.