Een cursus in wonderen – Mijn broeder, mijn verlosser

Tijdstip: 01-03-2023 van 18:45 tot 21:45
Prijs: € 29 - 58 per keer
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Een cursus in wonderen, een weg naar het Hart

Dit is een workshop uit een serie waarin we ingaan op een aantal kernonderwerpen van het spirituele ontwikkelingsprogramma Een cursus in wonderen. De workshops zijn ook los te volgen. Het doel van deze serie is hetzelfde als Een cursus in wonderen: het opruimen wat innerlijke vrede en liefde in de weg staat. De workshops kunnen je inspireren om de Cursus zelf te gaan beoefenen of om je begrip ervan te verdiepen. In elke workshop is ruimte voor vragen. We gaan hierbij zowel theoretisch als ervaringsgericht te werk.

Een cursus in wonderen over broederschap

In Een cursus in wonderen wordt onze medemens aangeduid met ‘onze broeder’, waarmee wij eenzelfde Oorsprong delen. In welke zin is onze broeder onze verlosser en waarvan? We kunnen bijvoorbeeld verlost willen worden van de eenzaamheid die het geloven in illusies van afgescheidenheid met zich meebrengt. Of we willen verlost worden van schuldgevoelens, onze beschuldigende gedachten over anderen en van de angst die daar het gevolg van is. Hoe willen we anderen zien en daarmee onszelf?

Een cursus in wonderen geeft een aantal bevrijdende handvaten voor de omgang met onze broeders. Waar we onze broeder nu nog aanstellen als bewaker van de gevangenis van ons ego, kunnen we hem gaan ervaren als onze bevrijder eruit. Ons geluk en dat van elke broeder waarmee we in contact treden, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kunnen in elk contact ervaren dat er grote vreugde schuilt in het behandelen van anderen zoals wijzelf het liefste behandeld willen worden: zonder oordeel.

In deze bijeenkomst gaan we in op vragen als:

  • Welke principes uit Een Cursus in wonderen zijn behulpzaam bij een liefdevolle omgang met onze broeders?
  • Hoe kunnen we omgaan met blokkades die we tussen onszelf en anderen ervaren?

“Telkens wanneer jij iemand ontmoet, bedenk dan dat het een heilige ontmoeting is. Zoals je hem ziet, zo zie jij jezelf. Zoals je hem behandelt, behandel jij jezelf. Zoals je over hem denkt, denk jij over jezelf. Vergeet dit nooit, want in hem zul jij jezelf vinden of verliezen.”

(Een cursus in wonderen, T8.III.4:1-4)

Edwin Reurings 

Edwin Reurings (1971) is zelfstandig trainer en facilitator. Sinds 2003 begeleidt hij groepen op het vlak van communicatie, groepsfacilitatie en zingeving. 23 jaar na zijn eerste kennismaking met Een cursus in wonderen begon hij met het faciliteren van groepen rondom de Cursus.

Op zijn 25e heeft Edwin een aantal spirituele ervaringen die een onuitwisbare indruk op hem achterlaten. Ze vormen de basis voor zijn verdere spirituele ontwikkeling met yoga, het Christendom, een Indiase leraar, Een cursus in wonderen, tantra, meditatief Zelfonderzoek en leraren in non-dualiteit. Hij ervaart de Cursus als een complete visie voor Geluk, liefde en innerlijke vrede.

Meer informatie en contact

Op de website www.herinnerliefde.nl vind je meer informatie over deze workshop, de workshopserie en hoe je kunt deelnemen. Je kunt ook mailen (edwin@herinnerliefde.nl) of bellen (06-51507617) voor een persoonlijk gesprek.