Een cursus in wonderen – Vergeving, sleutel tot geluk

Tijdstip: 15-03-2023 van 18:45 tot 21:45
Prijs: € 29 - 58 per keer
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Een cursus in wonderen, een weg naar het Hart

Dit is een workshop uit een serie waarin we ingaan op een aantal kernonderwerpen van het spirituele ontwikkelingsprogramma Een cursus in wonderen. De workshops zijn ook los te volgen. Het doel van deze serie is hetzelfde als Een cursus in wonderen: het opruimen wat innerlijke vrede en liefde in de weg staat. De workshops kunnen je inspireren om de Cursus zelf te gaan beoefenen of om je begrip ervan te verdiepen. In elke workshop is ruimte voor vragen. We gaan hierbij zowel theoretisch als ervaringsgericht te werk.

Een cursus in wonderen over vergeving

Een cursus in wonderen leert ons dat slechts één ding onze innerlijke vrede en geluk in de weg staat: veroordeling. Elke vorm van onvrede, bijv. boosheid, verdriet, depressie, etc. duidt erop dat we bepaalde feiten mentaal hebben afgewezen. Mogelijk houden we daarbij iets of iemand anders verantwoordelijk voor onze onvrede. De rechtvaardiging van onze gevoelens kan ons voor kortere of langere tijd gevangen houden in een pijnlijke blik op ons verleden en de toekomst.

Als we iets vergeven dan maken we onze veroordeling erover ongedaan. We laten onze weerstand tegen wat in onze ogen niet had mogen gebeuren, los. Onze aanvaarding van de feiten zoals ze zijn geeft een enorme bevrijding. We heffen een blokkade op die we voor de ervaring van onvoorwaardelijk geluk en liefde hadden geplaatst.

Met het loslaten van onze afwijzing laten we ook onze gehechtheid aan het verleden en schuld los. We belanden in het ‘nu’. We zijn beter in staat om datgene te doen wat in ons eigen hoogste belang is én in dat van anderen.  

“Wanneer vergeving mij weer bewust laat worden van liefde, zal ik een wereld van vrede, vreugde en veiligheid zien” (Een cursus in wonderen, WdI.55.3:4)

Edwin Reurings 

Edwin Reurings (1971) is zelfstandig trainer en facilitator. Sinds 2003 begeleidt hij groepen op het vlak van communicatie, groepsfacilitatie en zingeving. 23 jaar na zijn eerste kennismaking met Een cursus in wonderen begon hij met het faciliteren van groepen rondom de Cursus.

Op zijn 25e heeft Edwin een aantal spirituele ervaringen die een onuitwisbare indruk op hem achterlaten. Ze vormen de basis voor zijn verdere spirituele ontwikkeling met yoga, het Christendom, een Indiase leraar, Een cursus in wonderen, tantra, meditatief Zelfonderzoek en leraren in non-dualiteit. Hij ervaart de Cursus als een complete visie voor Geluk, liefde en innerlijke vrede.

Meer informatie en contact

Op de website www.herinnerliefde.nl vind je meer informatie over deze workshop, de workshopserie en hoe je kunt deelnemen. Je kunt ook mailen (edwin@herinnerliefde.nl) of bellen (06-51507617) voor een persoonlijk gesprek.