Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 20-02-2023 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je GRATIS meedoen met twee workshops om te gaan blaken van zelfvertrouwen en je krachten goed in te zetten:
Je droomvaan door je purpose – Leer van loopbaanspecialist Sylvie van den Meerdonk hoe je werk vindt waarvan je gelukkig wordt doordat daarin jouw aanleg, je vaardigheden en je doel in het leven bij elkaar komen.
Werken aan werkstress – Oud-hockeyster en persoonlijke-groeicoach Carina Benninga bespreekt werkgerelateerde stress en geeft jou tools in handen om daarmee om te gaan.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Klik dan hier om je in te schrijven voor deelname in De Roos in Amsterdam-Zuid.

13:30-14:00 Inloop en netwerken
Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 Workshop: Je droombaan door je purpose
Je wilt graag die ene leuke baan, maar hoe weet je wat er echt bij je past?
‘Onderzoek laat zien dat het ware geluk ontstaat als je diep van binnen voelt waartoe je op aarde bent,’ aldus loopbaanspecialist Sylvie van den Meerdonk, ‘en als je werk doet dat daarbij past.’
Maar hoe vind je dat werk?
In deze workshop van de auteur van het baanvindboek ‘Nooit Meer Solliciteren’ ontdek je wat jouw diepste drijfveren zijn.
En je komt erachter hoe jij in je werk een bijdrage kunt leveren aan de wereld op een manier die jou helemaal tot je recht laat komen.

Sylvie van den Meerendonk is de eigenaar van loopbaanbureau ALIGHTcareers en werkt daarnaast als impact manager voor het evenement Purpose Day. Ze doet onderzoek naar de beste manieren om je ‘purpose’ te ontdekken en naar hoe we een wereld kunnen creëren die werkt voor iedereen.

15:00-15:30 Pauze en netwerken

15:30-16:30 Workshop: Werken aan werkstress
Stress – bijna iedereen heeft het wel eens.
Soms is die stress van korte duur, omdat je bijvoorbeeld een presentatie moet geven voor een grote groep of een spannend sollicitatiegesprek hebt.
Stress kan ook van langere duur zijn. Zo kan een onprettige privé- of werksituatie, die niet een-twee-drie op te lossen is, behoorlijk wat kopzorgen opleveren.
In deze workshop kijk je samen met persoonlijke-groeicoach Carina Benninga specifiek naar stress die gerelateerd is aan alles wat met werk te maken heeft, van netwerken en solliciteren tot stress in en op het werk.
Zij leert je welke rol belemmerende overtuigingen bij werkgerelateerde stress een rol spelen. Daarbij kun je denken aan remmende gedachten als ‘ze vinden mij vast te oud’, ‘ik moet het beter doen’ en ‘het is niet goed genoeg’.
Ook gaat zij in op wat deze overtuigingen en gedachten met je doen én hoe je er vanaf komt.
Carina geeft jou de tools in handen om je hoofd rustiger te maken, wat ook een positieve invloed heeft op je nachtrust!
Carina Benninga (Bureau Benninga) heeft zich na haar topsportcarrière toegelegd op het coachen van professionals en teams. Ruim 30 jaar heeft zij zich vanuit diverse invalshoeken, waaronder NLP, Gestalttherapie en Systemische Coaching, verdiept in persoonlijke groei. Ze is schrijfster van het boek “Werken aan werkstress”.

Info en aanmelden
• Maandagmiddag 20 februari 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
• De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.
Klik hier om je in te schrijven voor deelname op locatie (De Roos, Amsterdam-Zuid).

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.