Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 17-06-2024 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Schrijf je hier in Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

  • Rouwen om baanverlies

Tijdens deze workshop gaan we met Janske van Eersel in vogelvlucht door de theorie en resultaten rondom rouwen om baanverlies, zodat je beter begrijpt wat de impact is en waarom je kan blijven steken in het rouwproces. Daarna gaan we aan de slag interventies om je te helpen.

Wil je meedoen?: Klik hier om je in te schrijven voor deelname op locatie (De Roos, Amsterdam-Zuid).

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 Rouwen om baanverlies

Veel mensen weten niet dat je rouwreacties kan ervaren na baanverlies. Voor een gedeelte heeft dat te maken met in hoeverre je baan een onderdeel is van je identiteit, oftewel heb jij een baan of ben jij je baan? In dat laatste geval is de kans groot dat je vastloopt na ontslag, want voor jou valt er veel meer weg dan alleen inkomen, dagstructuur en collega’s.

Tijdens deze workshop gaan we in vogelvlucht door de theorie en resultaten rondom rouwen om baanverlies, zodat je beter begrijpt wat de impact is en waarom je kan blijven steken in het rouwproces.

Daarna gaan we aan de slag interventies om je te helpen, zodat jij met nieuwe inzichten en handvatten hier verder mee aan de slag kan gaan. En je bewustere keuzes kan maken voor hoe jij wilt dat jouw toekomst eruitziet.

Janske van Eersel is gepromoveerd op het onderwerp ‘Gecompliceerde rouwreacties na baanverlies’ aan de Universiteit Utrecht. Momenteel verricht zij onderzoek naar rouwreacties bij dreigend baan- en gezondheidsverlies als ZZP-er en aan Tilburg University. Op haar site kun je veel materiaal vinden over dit thema: www.janskevaneersel.nl

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 17 juni 2024, inloop 13:30, start 14:00, einde 15:00, napraten tot 15:30.
  • De Roos, C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
  • Klik hier om je in te schrijven voor deelname op locatie (De Roos, Amsterdam-Zuid).
  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.