Workshop Oplossingsgericht Communiceren

Tijdstip: 16-05-2024 van 10:30 tot 16:30
Prijs: € 150,- inclusief koffie en thee per persoon
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Workshop Oplossingsgericht Communiceren

Omdenken in je relaties

De oplossingsgerichte methode is niet alleen een therapeutische methode, maar ook een manier om naar jezelf en anderen te kijken. Bij de oplossingsgerichte gespreksvoering staan de toekomst en de gewenste situatie centraal. Lastige gesprekken worden positiever, korter en effectiever.

Vaak zijn er oordelen, negativiteit over ons gedrag en dat van de ander. Door de Oplossingsgerichte communicatie je eigen te maken leer je positief naar jezelf en naar anderen te kijken. Probleemgerichte taal is meestal negatief, gaat over het verleden en kost veel energie. Oplossingsgericht taalgebruik is een stuk positiever, meer hoopvol, gericht op de toekomst, gericht op mogelijkheden en werkt ook besmettelijk. Waar ligt jouw focus?

Maak kennis met de technieken van de oplossingsgerichte benadering: positief en effectief. De oplossing en de gewenste situatie staan centraal.

Omschrijving

Met deze workshop leer je de oplossingsgerichte methode kennen en toe te passen bij gesprekken met bijvoorbeeld met je partner, kinderen, vrienden en collega’s.

In de workshop maakt je kennis met de uitgangspunten, de diverse oplossingsgerichte technieken en je eigen houding. Er is veel ruimte voor praktische oefeningen met de technieken van de oplossingsgerichte benadering.
Je leert waarom probleemgericht communiceren jullie niet nader tot elkaar brengt en waarom je betere resultaten behaalt door de focus te verleggen naar de toekomst en de gezamenlijke doelen die jullie willen behalen.
Ontdek je de voorkeuren in communicatiestijl en leer je hoe je meer voor elkaar krijgt door dit toe te passen. Je zult merken dat je gesprekspartner meer geneigd is om naar jou te luisteren.
Door de focus te verleggen van probleemgericht naar oplossingsgerichte communicatie ontstaat er meer positieve energie in de communicatie tussen jou en de ander.

Deelnemers leren in deze workshop door veel te oefenen en te doen. Hierbij is het toepassen en borgen in de eigen situatie belangrijk.

Voor wie
Voor iedereen die de eigen blik wil verzetten naar DIM “denken in mogelijkheden”, i.p.v. DIP “denken in problemen.”
Effect
Vergroten van de competenties en kwaliteiten op het gebied van oplossingsgericht communiceren.
Inhoud
Gedrag is besmettelijk; wat zend jij uit?
Probleem of mogelijkheid? Door welke bril kijk je naar problemen?
De principes van oplossingsgericht communiceren.
Het herkennen van probleemgerichte communicatie en deze leren ombuigen naar oplossingsgerichte communicatie. Zowel bij jezelf als bij de ander.

Kosten workshop € 150,- inclusief koffie en thee. De lunch kun je zelf meenemen of kun je bestellen bij de kantine van De Roos.

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

 

Wie ben ik? Marja Busnach

Ik ben Cognitief Gedragstherapeut en Trainer. Ik heb mij de laatste
18 jaar gespecialiseerd in Oplossingsgerichte gesprekstherapie en communicatie.
Ik geef o.a. trainingen in deze methodiek in de GGZ, Opvang en Onderwijs.
Je vindt mij op LinkedIn.
Voor vragen en opgeven voor deze workshop mail naar mbusnach@xs4all.nl of bellen naar 0621250564.