Neem contact met ons op

Adresgegevens

de Roos
P.C. Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam

Telefoon: 020 – 689 00 81

Openingstijden

Theehuis: ma t/m zo van 10:00 – 18:00
De Winkel: ma t/m vr van 10:00 – 18:00 en za t/m zo van 10:30 – 17:30

Afdelingen

Algemeen: info@roos.nl
Verhuur: verhuur@roos.nl
Website: website@roos.nl
Evenementen: evenementen@roos.nl

Gesloten tijdens de feestdagen

Let op, de Roos is gesloten tijdens Nederlandse feestdagen en vakanties:

  • Pasen: zondag 12 april, maandag 13 april
  • Koningsdag: maandag 27 april
  • Hemelvaartsdag: donderdag 21 mei
  • Pinksteren: zondag 31 mei, maandag 1 juni
  • Zomersluiting: 20 juli t/m 2 augustus

Rolstoelvriendelijkheid

Ons prachtige oude pand kent één nadeel: een wirwar van trappetjes en gangen, waardoor rolstoelgebruikers de meeste zalen helaas niet eigenhandig zullen kunnen bereiken. Er is ook géén lift in het gebouw. Dit heeft te maken met de constructie van het pand. Onze excuses hiervoor! Wel bereikbaar zijn:

  • Vondelzaal & P.C. Hooftzaal: via ingang parkzijde te bereiken(let op: er is een drempel van ca 8-10 cm hoog, maar er zit altijd iemand bij de receptie om bij te springen indien nodig).
  • Theehuis, receptiebalie & toiletten (geen rolstoeltoilet): via de terrasdeuren te bereiken (let op: de terrasdeuren openen van binnenuit, maar staan dikwijls open in de zomer).
  • Terras (let op: er is geen bediening op het terras, al brengen we natuurlijk graag iets naar buiten op verzoek).

Bereikbaarheid & parkeren

De Roos is goed bereikbaar per auto of taxi, bijvoorbeeld om personen of materialen naar de locatie te brengen. De Roos heeft geen eigen parkeerterrein. Je kunt gebruik maken van de openbare parkeervoorzieningen. Op zondagen is het gratis parkeren in dit deel van de stad. Zie ook deze website over parkeren in AmsterdamBUS Lijnen 145, 170 of 197 halte Hobbemastraat of Museumplein. TRAM Lijnen 2 en 5 (halte Paulus Potterstraat hoek Van Baerlestraat) en 3 en 12 (halte Van Baerlestraat hoogte Conservatorium) of lijn 16 (halte Concertgebouw). TREIN Vanaf Centraal Station: trams 2, 5, 16 en bus 170 Vanaf Schiphol naar Station Zuid WTC: tram 5 Vanaf Utrecht naar Station Amstel: tram 12 Vanaf Haarlem naar Station Sloterdijk: tram 12 Vanaf Hilversum naar Station Muiderpoort: tram 3 Klik hier voor de meest actuele informatie van 9292.

AED

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Sinds eind 2016 beschikt de Roos over een AED, type Philips HS-1. Het apparaat hangt in het halletje links van de receptie in een alarmkast en is voor iedereen bereikbaar tijdens openingstijden. Let op, de ingang zit aan de kant van het Vondelpark, bij het terras. Buiten openingstijden is het apparaat niet te bereiken. Kijk dan op www.aed4.eu voor de dichtstbijzijnde locatie. Het apparaat bij de Roos beschikt over een gesproken begeleiding.

Nieuwsbrief

Er valt zoveel te beleven bij de Roos, we houden het soms zelf nauwelijks bij! Wil jij weten wat er gebeurt? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en we tippen je met het laatste nieuws.