Lezing: Waar vinden we betrouwbare bronnen van wijsheid?

Als consument wordt onze gezondheid en ons welzijn beschermd door vele kwaliteitskeurmerken en bevoegdheidsvereisten. Is het misschien mogelijk ook ten aanzien van wat zich op de ‘spirituele markt’ aandient kwaliteitscriteria op te stellen die we kunnen gebruiken als toetssteen voor het beoordelen van de kwaliteit van een levensbeschouwing, training of geestelijk leraar?

Een dergelijke gedachte is niet nieuw. In vele geschriften uit de aloude wijsheid tradities vinden we richtlijnen die uit universele beginselen voortvloeien en nu nog even actueel zijn als toen ze eeuwen geleden werden geschreven – tijdloze richtlijnen die ons ook nu kunnen helpen bij de keuze welk geestelijk pad we gaan.

Na de lezing is er alle ruimte voor gedachtewisseling.

Meer over Drs. Reinout E. Spaink

Drs. Reinout E. Spaink studeerde pedagogie en geschiedenis van de westerse esoterie aan de UvA. Hij heeft zich een leven lang verdiept in de grote wijsheid tradities uit alle tijden en culturen, en de gemeenschappelijke bron waaruit ze alle voortkomen. Hij geeft al vele decennia lezingen en cursussen op dit gebied.

Van zijn hand verscheen het boek De hermetische code.

Een holistische kijk op verslaving & probleemgebruik

Ex-verslaafde en therapeut Rob Derksen geeft een interactieve lezing naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Verlost’. In dit holistische boek geeft hij zijn visie en aanpak op verslaving en probleemgebruik.

Tijdens deze lezing deelt Rob:
– hoe hij zijn eigen drank-, drugs-, seks-, roken-, en chatverslaving heeft overwonnen,
– zijn visie op het ontstaan van ‘probleemgebruik’ in het algemeen,
– handige handvatten en tools hoe je je kunt verlossen van een verslaving.

Deze lezing gaat over verslavingen/probleemgebruik in brede zin, dus niet alleen roken, drugs, alcohol maar ook, seks, shoppen, eten, social media, TV, gamen ect.

Programma:
19:00 uur: ontvangst
19:30 – 20:30 uur: visie en ervaringen
20:30 – 20:50 uur: Pauze
20:50 – 22:00 uur: tools en handvatten + vragen

Prijs: € 17,50 inclusief koffie en thee

Meer informatie
https://www.robderksen.nl/holistische-aanpak-verslavingen

Tweelezingen Spirituele Astrologie

In deze twee lezingen, vertelt Charlotte Wenner over de nieuwste ontwikkelingen in de astrologie en zijn betekenis in de evolutie van menselijk bewustzijn en bewustwording. Charlotte werkt al meer dan 40 jaar met de astrologie, sinds 2001 geeft ze lezingen, workshops, lessen en consulten. In mei 2023 heeft ze een boek erover uitgebracht: Structural Noetic Astrology Part 1: a New Paradigm for Consciousness and Matter.

Omdat zitplaatsen zijn verplicht, is aanmelding verplicht via devlinderpraktijk@live.nl. Om de lezingen te kunnen volgen is het fijn als de deelnemers iets weten van de astrologische basisbegrippen, maar het is zeker niet verplicht.

DE GOUDEN TIJD – HET KENNIS BOEK – HET ALFAKANAAL

Het Kennis Boek, het Gouden Boek van de Gouden Tijd

In deze tijd van grote veranderingen is Het Kennis Boek een rechtstreekse oproep van het universum om vanuit onze essentie en in vrede met elkaar te leven. Daarvoor is het nodig om ons vanuit ons zuiverste zijn te openen voor nieuwe perspectieven.

Het Kennis Boek is een kosmische gids die ons evolutieproces helpt versnellen en ons naar een universeel eenheidsbewustzijn begeleidt. Het boek bevat een energie van een hoge frequentie die resoneert met het bewustzijnsniveau van de lezer. Zo kan iedereen zelf steeds diepere betekenislagen in het boek ontdekken en doorgronden. Nieuw is dat we voor het eerst vanuit de 19de dimensie kennis krijgen aangereikt en rechtstreeks worden aangesproken op onze verantwoordelijkheid om de missie, waarmee we gekomen zijn, te realiseren. Het lezen en herlezen werkt als ware breingymnastiek en geeft een enorme verruiming in denken. Ook nemen onze cellen die hoge frequentie als licht in zich op.

Het boek wordt ook wel Het Verlossing Boek genoemd en als vervolg op alle eerder geopenbaarde heilige boeken, legt het alle geheimen en waarheden van Gods schepping en onze evolutie uit. Het beoogt de gehele mensheid te verenigen in een nieuwe orde, waarin tolerantie, respect, vriendschap, gelijkwaardigheid en opofferingsgezindheid samen gaan met intellect, logica en gewaarzijn. Het is geen boek van religie, wel een boek dat ons verbindt met onze goddelijke bron en ons met liefde en kennis wakker roept.

Tijdens de lezing wordt ook ingegaan op de studieprogramma’s die je in heel Nederland kunt volgen om zo bij te dragen aan de verhoging van het collectieve bewustzijn. Zo ontstaan krachtvelden, die een tegenwicht bieden tegen de angst en chaos in de wereld om ons heen. Meer en meer mensen voelen zich aangesproken wereldwijd om zich op dit pad van een versnelde innerlijke ontwikkeling te begeven.

Voor belangstellenden is er na de lezing een envelop met 3 hoofdstukken uit Het Kennis Boek beschikbaar. De lezing wordt gegeven door Nel Bijlmer, lid van Wereld Broederschap Unie Vereniging van Nederland.

Meer informatie:
Website: nederland.hetkennisboek.net
Aanmelden: nelbijlmer@gmail.com

 

Workshop Tarot Transformatie

Heb je het gevoel dat je in je ontwikkeling wat blijft hangen? Weet je maar niet wat een fijne vervolgstap zou zijn? Dan is de Workshop Tarot Transformatie misschien net wat je zoekt. Monique heeft 30 jaar ervaring als Tarotlezer, Tarotdocent, teamtrainer en coach. Zij neemt je mee op een magisch avontuur met Tarotkaarten en systemisch werk (zoals ook in familieopstellingen wordt gebruikt). Deze techniek leidt tot mooie wisselwerking tussen de deelnemers en inzichten waar je weer mee verder kunt.

Het maximale aantal deelnemers is 8 zodat ieders vraag aan de beurt komt. Er is geen ervaring of kennis met tarotkaarten of opstellingen vereist en je hoeft niks mee te nemen alleen een notitieblok een open mind en een open hart.

Heb je nog vragen of wil je je inschrijven, mail of bel Monique op raapkamp@outlook.com of 0621528551

Social Media link: https://instagram.com/tarotteacher?igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==

Awaken to Brightness – avond met Michael en Vanessa

Vanessa en Michael zijn sinds lange tijd toegewijden van de spirituele Leermeester Adi Da Samraj en hebben veel tijd doorgebracht in zijn gezelschap. Zij delen op deze avond de bijzondere verhalen over hun ontmoetingen met Adi Da en het unieke van zijn Onderricht.

Michael en Vanessa wonen op Adi Da’s ashram en heiligdom op Naitauba Island in Fiji. Zij zijn in juli en augustus in Europa voor het begeleiden van retraites en bijeenkomsten.

De voertaal is Engels

Voor meer informatie over het leven en werk van Adi Da Samraj,
kijk gratis de bekroonde documentaire Conscious Light: www.consciouslightfilm.com/screenings/

 

Er was eens een Zieltje

Familievoorstelling Er was eens een Zieltje

Babette Holtmann en gitarist Hans Kunneman brengen het boek ‘Er was eens een Zieltje…’ van Marie-Claire van der Bruggen tot leven in een sprankelende muzikale familievoorstelling met een bijzondere boodschap. Zieltje neemt je mee op haar aardse avontuur. Het is een wonderbaarlijke reis vol verrassingen, die je laat ontdekken wie je werkelijk bent en waar je eigenlijk vandaan komt.

In deze solovoorstelling, boordevol muziek, toont Babette Holtmann meesterlijk acteer- en zangtalent. Behalve dat ze in een dubbelrol ook haar beschermengel speelt, weet daarnaast de suggestie te wekken dat er nog andere mensen op het toneel aanwezig zijn met wie ze spreekt, lacht speelt en bij tijd en wijle ook haar verdriet deelt. De muziek die gitarist Hans Kunneman voor deze voorstelling componeerde, sluit hier naadloos bij aan. Deze familievoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Zondag 17 september 15.00 uur

Voor meer informatie en tickets: www.erwaseenseenzieltje.nl
https://www.facebook.com/erwaseenseenzieltje
https://www.instagram.com/erwaseenseenzieltje/

Een deel van de opbrengst van deze voorstelling gaat naar Kinderhospice Kwatro.

Where psychology ends and spirituality begins: A vedic perspective

In this talk Neema Majmudar will enrich us with the Vedic view on psychology and spirituality. Where modern psychology can give us insights into our (unconscious) behaviour as human beings, spirituality talks about more fundamental questions: who am I besides my body and mind? What is my true essence, my true nature? And does my true nature differ from God’s nature/the nature of Īśvara?

From time immemorial these questions pop up in the human psyche and put spiritual seekers on a path of self-discovery. These questions become even more relevant given the fact that we are facing unique challenges in present times. How we can navigate through all this and how we can live our lives from a vision of oneness is what the spiritual tradition of Advaita Vedanta speaks about.

Neema Majmudar has studied traditional Advaita Vedanta with Swami Dayananda Saraswati who she met in 1986. Since decades she is now passing on what was once taught to her.

THE WORLD OF ANSWERS

“THE WORLD OF ANSWERS”
An evening with Lars Muhl and Naleea Landmann

Danish author, musician and mystic Lars Muhl and Naleea Landmann return to the beautiful DeRoos Center in Amsterdam for an Evening of Healing and Meditation. In their own unique way, they combine humour, storytelling, ancient Essene wisdom and practices, healing frequencies and sacred chants and sounds.

In times of need, we inevitably look for solutions to our problems. But if we keep getting the same answers, we don’t realise what the real problem is: our search for solutions is in the wrong places. Most of the decisions we make are based on our understandable desire for materialistic security and comfort. Before we take any step, we usually want to be sure of the outcome, always remaining in control. In this way, we limit ourselves again and again and never get to the point where we can exceed or go beyond our limits.

Having realised that we can achieve much more if we leave the intellect aside to get long-lasting and sustainable answers of wisdom, we ask ourselves: how can we implement and realise this in our daily lives? Who are we? Where do we come from? What are we doing here and where are we going?

Based on many years of spiritual experience, Lars Muhl and Naleea Landmann invite you to a very special evening of healing – with inspiration and practice, chanting and meditation and being in sacred community, where they will take us into the world of answers. If we are willing to listen to the answers from our inner silence and contemplation, we will experience how these will merge into a guiding stream of light that will carry us through our everyday lives.

During this evening you will:
– Learn to understand why the constant search in the outside and in material things does not bring lasting satisfaction in your life.
– Realise that you already have all the knowledge and wisdom that has ever existed within you.
– Learn how to get long-term answers to your questions.
– Experience the transformative power of stillness in meditation.
– Immerse yourself in powerful practices, sacred sounds and ceremonial chanting together in a group.

Date: Friday 02.06.
Time: 19:00-21:00
Price: 30 Euro
Booking: https://billetto.nl/en/e/talk-the-world-of-answers-tickets-823979

Language: Englisch
Venue: De Roos Center, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam
Centrally located in Amsterdam city.
It’s possible to buy organic and vegetarian food in the venue’s cafe.

Contact: naleealandmann@gmail.com

https://www.larsmuhl.dk/en/
https://www.facebook.com/larsmuhl

On 03./04.June Lars Muhl and Naleea Landmann will be holding a weekend Workshop in De Roos: „The White Dove Healing“
Booking: https://billetto.nl/en/e/workshop-the-white-dove-healing-tickets-824087

De weg naar binnen

De weg naar binnen

Terug naar de bron

door Jan Potharst

 

lezing met pauze (gratis koffie en thee) daarna vragen en gesprek

reserveren via: www.praktischefilosofie.nl/agenda (onder “Amsterdam”)

kosten: € 10,- of € 15,- voor beide avonden (17 mei en 14 juni)

 

Het is mogelijk een gezond, waardevol en gelukkig leven te leiden, in overeenstemming

met de menselijke natuur en waardigheid. Gelijkmoedigheid, tevredenheid, openhartigheid,

 standvastigheid en zelfvertrouwen zijn daar o.a. de kenmerken van.