Expositie

Judith Pelgrom: ‘A Serie of Series’

Judith Pelgrom is een collage maker, autodidact, ze heeft verschillende praktijkopleidingen gevolgd, vooral om te leren werken met verschillende materialen.

Gefascineerd door bestaande beelden met mooie details en patronen, verwerkt ze deze beelden tot een geheel nieuw beeld. Ze werkt voornamelijk met beelden uit oud materiaal en bij bepaalde ideeen gaat ze online op zoek.

Haar werk begon zich in de 80 jaren te ontwikkelen, vooral geinspireerd tijdens haar verblijf in het buitenland, door een scherpe interesse in andere culturen een bepaalde maatschappelijke betrokkenheid, kon ze haar observaties verwerken in haar collage werk.

Opgegroeid in een creatieve omgeving waar ze regelmatig werd gestimuleerd om ook haar eigen creativiteit te ontwikkelen, leerde ze al jong om met een ‘open mind’ naar de wereld te kijken en kritisch te zijn naar onrecht die de mens wordt aangedaan.

Haar werk is een continu proces, bestaande uit verschillende series, zoals Nature is Art, geinspireerd op de schoonheid van de natuur, maar ook Feminine Touch, vrouwen en vrouwenlichaam zijn mooie objecten om als beeld te gebruiken, maar ook haar feministische kant kan ze hierin kwijt.

Ze vindt hierin een mooie aansluiting bij de Roos, schoonheid en iedereen is welkom, is wel een overeenkomst.

”Ik werk in verschillende series, de belangrijkste zijn Nature is Art waarbij de natuur mij inspireert en laat mijn zachtheid van mijn hart zien, Feminine Touch is mijn inspiratie vanuit feminisme en de schoonheid van de vrouw op alle leeftijden, daarnaast werk ik aan een serie Protest in Red, waarin een hele andere kant van mij te zien is, mijn rebellerende en protest kant waarin ik altijd kritisch ben naar wat ons wordt opgelegd en wat we zouden moeten denken, je zou mij dan ook een ‘non-conformist’ kunnen noemen.

Als laatste is de serie ‘People Doing Stuff’ hierin komt mijn observerende en toch ook wel mijn humor tot uiting.’

‘Het is fascinerend om een collage te creeeren met bestaand materiaal, waarin ik, door het gebruik van beelden, verhalen vertel, het is een meditatief proces en eenmaal in die staat gaat alles in een flow’

Vragen of meer informatief over mijn werk kan via mail:
info@judithpelgrom.com
Website: www.judithpelgrom.com