Elektrisch Ecosysteem & Kunstfotografie

Tijdstip: 07-04-2024 van 13:30 tot 17:30
Prijs: € 24,- per persoon
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Vooraf Aanmelden Naar organisator

Presentatie & Tentoonstelling

Presentatie & Tentoonstelling

Kunstfotografe Mathilde Jansen heeft Sander en Anne-Marie Funneman uitgenodigd om complementair aan haar tentoonstelling Nature Unfolding Within, een presentatie te geven over een relatief onbekende kant van de natuur: het Elektrisch Ecosysteem. Op wetenschappelijk onderbouwde wijze wordt aan de hand van verhalen, filmclips en demonstraties het elektrische leven van mensen, dieren en planten gepresenteerd met aansluitend een rondleiding langs het werk van Mathilde.

Over de Presentatie – Het hele ecosysteem werkt door middel van elektriciteit en magnetisme. Daar maakt al het leven gebruik van. Vogels ‘googelen’ op een eigen internet naar routes voor de grote trek; bacteriën, koeien, vossen en walvissen navigeren op het aardmagnetische veld; bomen laden de lucht boven bossen op; ook het menselijk lichaam heeft talloze elektrische aspecten. Natuurlijke elektrische invloeden zijn alles omvattend.

Over de Tentoonstelling    Mathilde Jansen fotografeert natuur in stad en land. Door deze fotonegatieven gelaagd met diverse materialen te bewerken creëert zij wondere, unieke landschappen waarin natuurkrachten en tijdloze schoonheid worden belicht. Het werk roept vragen op over de beeldvorming van onze natuurlijke leefwereld en de menselijke, vrije of geconditioneerde interactie met het ecosysteem.

Het belooft een veelzijdige middag te worden. Je ben van harte welkom!

Kunstenaar Mathilde Evaline Jansen

Informatie

Tijd: Zondag 7 april 2024 van 13:30 – 17:30 uur
Locatie: De Parkzaal (2e etage in De Roos)

Vooraf aanmelden via: mathildejansen.com/contact of post@mathildejansen.com
Toegang: € 24,-

www.elektrisch-ecosysteem.nl
www.mathildejansen.com
www.mathildejansen.com/biography

Instagram: mathildejansen.artist
Facebook: mathildejansenstories

Bij verhindering is annulering tot 24 uur tevoren mogelijk