MIDDAG WORKSHOP FAMILIE-OPSTELLINGEN

Tijdstip: 03-09-2023 van 13:00 tot 17:00
Prijs: € 42,50 per keer
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Registreren Naar organisator

De Ziel van een Familie

Iedere familie bezit een sterke onderlinge band, ongeacht of de familieleden dat ook zo ervaren. De “familieziel” is voortdurend op zoek naar evenwicht en verlangt dat niemand buitengesloten en dat niets ontkend wordt. Kinderen identificeren zich met vergeten of buitengesloten familieleden en nemen hun lot, schuld of wraak over. Deze verstrikkingen worden, meestal volledig onbewust, van generatie op generatie doorgegeven. Zo draagt ieder mens een innerlijk beeld met zich mee van de familie van herkomst. Dit gegeven beïnvloedt in sterke mate het verloop van ons leven.

Middag workshop familie-opstellingen

Tijdens het eerste deel van de middag krijg je uitgebreide informatie over visie en uitwerking van deze methode. Praktijkvoorbeelden illustreren dat en maken het voelbaar.

Vervolgens maak je twee familieopstellingen en wat systemische oefeningen mee. Hoe een opstelling tot stand komt: een van de deelnemers stelt een vraag. Die wordt eventueel aangescherpt. Dan kiest de vraagsteller representanten, en kent hen intuïtief een plaats in de ruimte toe. Zo ontstaat een opstelling volgens diens innerlijke beeld.

De opstelling ontvouwt zich vervolgens op wonderbaarlijke wijze. Wat de representanten ervaren, informeert de vraagsteller van binnenuit over wat er speelt in het veelal problematische collectief onbewuste gebied van diens familiesysteem.

Van daaruit zoeken we naar een oplossing van het probleem via heling van het systeem. Door een betere balans in het geheel, krijgt de vraagsteller voeling met de juiste eigen plaats; een goede basis voor het leven.

Ben jij de vraagsteller* dan maken we zo voor jou een opstelling. Breng je geen vraag in, dan ben je toeschouwer, of je doet mee als representant. Op die manier kun je op verschillende manieren een opstelling ervaren. Je krijgt gevoel voor de onderliggende dynamiek, de zogenaamde ‘familieziel’: de drijvende kracht in alle familiesystemen.

Deze korte workshops fascineren en verhelderen altijd. Ze brengen de methode en de achterliggende visie voor je tot leven.

De middag workshops vormen een goede voorbereiding op een eventuele deelname aan de 1 daagse workshops voor persoonlijke vraagstelling.

Ook als je deelname overweegt aan de professionele leergang, dient zo’n avond als kennismaking met de methode, met mij als begeleider en mijn werkstijl.

Liefst aanmelden via mijn website i.v.m. de zaalgrootte, maar je bent ook zonder aanmelding welkom.

* een eigen opstelling dien je, in overleg met Elly, van tevoren te reserveren. De prijs voor deelname + eigen opstelling is dan ook hoger: €175,00.

Inhoudelijke informatie en persoonlijk contact: Elly te Brake, tel nr. 035 6921510

Overige informatie kun je op mijn website terugvinden.