Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 17-07-2023 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je gratis meedoen met twee workshops om nieuw werk te vinden waarin je meer leert over vrijwilligerswerk en ontspannen solliciteren.

Vrijwilligerswerk helpt je verder – Matchmaker Leo Böke neemt je mee in de wondere wereld van vrijwilligerswerk: wat zijn jouw mogelijkheden en wat krijg je ervoor terug?

Ontspannen solliciteren – Met lichaamsbewustzijnscoach Daniëlle Noach ga je oefenen je kracht terug te pakken in stressvolle momenten, zoals je sollicitatiegesprek.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Ga dan naar WerkenVoorElkaar.nl voor meer informatie en om je in te schrijven. Je kunt zowel in De Roos als ook online meedoen.

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 Vrijwilligerswerk helpt je verder

Denk je erover na om vrijwilligerswerk te doen, maar weet je niet goed wat bij je past? In deze workshop krijg je van Leo een concreet verhaal over de dagelijkse praktijk. En wat het voor jou kan betekenen bij je zoektocht naar een nieuwe baan.

In alle buurten van Amsterdam staan buurtteams klaar voor de bewoners. De medewerkers van Combiwel denken met hen mee en ondersteunen ze waar nodig. Voor de oplossing kijken zij naar wat de bewoners zelf kunnen en hoe hun omgeving kan helpen. Soms kan een makkelijk antwoord op hun vraag al genoeg zijn. En hebben ze meer ondersteuning nodig? Dan maken de buurtteammedewerkers samen met de bewoners een plan!

Leo neemt je mee in de wondere wereld van het vrijwilligerswerk bij Combiwel Buurtteam. Wat zijn jouw interesses en vaardigheden die je als vrijwilliger zou willen inzetten? En hoe kan hij jou helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Bij een Buurtteam of via hun netwerk. Wat zijn de mogelijkheden bij Combiwel en wat krijg je ervoor terug?

Leo Böke (Combiwel) is buurtteammedewerker met als specialisatie coördinatie vrijwillige inzet in Amsterdam West. Hij is vooral matchmaker. Hij matcht vraag en aanbod van vrijwilligers, regelt alle vereiste formaliteiten en verzorgt trainingen, workshops en intervisie ter bevordering van de deskundigheid van vrijwilligers.

15:00-15:30 Pauze en netwerken

15:30-16:30 Ontspannen solliciteren

In stressvolle momenten, zoals een sollicitatiegesprek, lijkt het soms alsof je gedachten met je aan de haal gaan. Alsof je zenuwen je volledig in de ban hebben. Daar wil je van weg en dat werkt meestal averechts.

Tijdens deze workshop leert Daniëlle jou je bewust te worden op mentaal en fysiek niveau dat die ‘zenuwen’ slechts signalen zijn.
Zodat je, op het moment dat je deze belemmeringen ervaart tijdens een sollicitatiegesprek, kunt terugvallen op de geleerde tools. In deze interactieve workshop ga je oefenen met aandacht en energie weer terugbrengen naar jezelf. Ga je aan de slag met heel praktische en eenvoudige tools om je kracht weer terug te pakken.

Het resultaat? Een gevoel van diep vertrouwen dat je uitstraling en je ervaring positief zal beïnvloeden.

Daniëlle Noach ging van secretaresse/PA op de Zuidas naar lichaamsbewustzijnscoach: je lijf is je coach. Daniëlle geeft coaching & lichaamswerk. Terug naar gevoel en intuïtie. Zij begeleidt volwassenen en kinderen die weerstand ervaren in stressvolle momenten. Graag deelt zij kennis, ervaring en inzichten om te inspireren.

Info en aanmelden

• Maandagmiddag 17 juli 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
• De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
• Meedoen?: Ga dan naar WerkenVoorElkaar.nl voor meer informatie en om je in te schrijven. Je kunt zowel in De Roos als ook online meedoen.
• Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.