Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 21-08-2023 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je gratis meedoen met twee workshops om nieuw werk te vinden waarin je leert Out of the box te denken en loopbaanlef te tonen.

  • Denk eens out of the box! – Interim officemanager, reiziger en storyteller Annemieke Nijdam helpt je aan de hand van haar eigen verhaal om jouw angst om een nieuwe weg in te slaan uit te dagen.
  • Loopbaanlef – Oefenmeester in durven Rob Smits laat je zien hoe je als een “Loopbaan-Ondernemer” met LoopbaanLef verder komt in je zoektocht naar werk.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Je kunt in De Roos meedoen of online. Inschrijven: WerkenVoorElkaar.nl

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 Denk eens out of the box!

Tijdens deze workshop vertelt Annemieke Nijdam hoe ze haar (werkende) leven 180 graden draaide na een burn-out op haar 45e. Aan de hand van haar eigen verhaal laat ze jou zien hoe je jouw mitsen en maren, bezwaren en angsten om een nieuw, onbekend pad te kiezen kunt pareren. Ze geeft je inzicht in welke rol jouw eigen gedachten spelen en leert je denken in mogelijkheden en het benutten van kansen.

Annemieke legt je ook uit wat het verschil is tussen een snelweg en een bospad, hoe je twee paden tegelijk kunt bewandelen op weg naar nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. En bovendien triggert ze jou om naar dat fluisterende stemmetje te luisteren dat we allemaal hebben, wat ons zoveel te zeggen heeft, maar waar we nauwelijks meer naar (durven te) luisteren.

Abacadabra? Kom naar haar workshop en laat je meenemen out of that box!

Annemieke Nijdam (On Her Way) ging in 2017 na een burn-out op 47-jarige leeftijd voor langere tijd alleen op reis. Het werd een reis van 15 maanden, de reis van haar leven, die leidde tot het leven dat ze nu leidt: een locatie-onafhankelijk leven met reizen als vast onderdeel, een leven waarin ze haar uiteenlopende talenten, passies en interesses kwijt kan en het verschil kan maken.

15:00-15:30 Pauze en netwerken

15:30-16:30 LoopbaanLef

Zou jij jezelf kunnen zien als een “Loopbaan-Ondernemer” in je eigen loopbaan? Wat zou je daarvoor nodig hebben? Volgens Rob Smits zijn dat een beetje LoopbaanLef en een ondernemende attitude: “In de huidige tijd is ondernemerschap sowieso een competentie die steeds belangrijker is geworden.”

Rob noemt zich ‘oefenmeester in durven’. Zijn aanpak kenmerkt zich door veel doen, oefenen en spelen. Iets uitproberen wat je voorheen niet durfde heeft vaak meer effect dan er eindeloos over praten.

Zelf sprong hij op zijn 50ste in het diepe, toen hij zijn baan als senior loopbaanadviseur bij ProActief UvA opzegde en de stap waagde om als zelfstandige verder te gaan. Zijn Bureau Voor Durf onderscheidt zich door inzet van Amsterdams Lef en Zaans Pragmatisme.

Rob voert jou mee in een verhaal waarbij jij inzicht krijgt in jouw keuzeproces van durven. En na zijn workshop durf jij jouw opties, mogelijkheden en ideeën uit te spreken.

Rob Smits (Bureau Voor Durf) is oefenmeester in durven. Op zijn 50e begon hij met lef/durf als zelfstandige en helpt anderen sindsdien grip op en/of beweging in werk, ondernemerschap en loopbaan te krijgen en zo de juiste keuzes te maken. Hij traint en coacht startende ondernemers en zzp’ers om verder te komen in hun ondernemerschap. 

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 21 augustus 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
  • De Roos, C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
  • Inschrijven: WerkenVoorElkaar.nl
  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.