Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 18-12-2023 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Inschrijven en meer informatie Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je gratis meedoen met twee workshops die je laten meemaken hoe jij je passie na kunt jagen en hoe je storytelling kunt gebruiken voor het vinden van nieuw werk.

  • De kracht van storytelling

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Gebruik storytelling. Met storytelling blaas je leven in je sollicitatie, idee of presentatie. Nicole Klerkx gaat met jou aan de slag met jouw verhaal.

  • Carrièreswitch: van ambtenaar naar verpleegkundig specialist

Heb je je ooit afgevraagd of het te laat is om je passies na te jagen en een spannende nieuwe wending te geven aan je professionele leven?  Of je nu midden in je carrière zit of op zoek bent naar een nieuwe richting, Suzanne Onderwater haar verhaal zal je inspireren en motiveren om de sprong te wagen.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan?

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 De kracht van storytelling

Mensen zijn dol op verhalen. Daarom lezen we boeken en luisteren we geboeid naar goede vertellers. Met storytelling blaas je leven in je sollicitatie, idee of presentatie. Verhalen zijn namelijk een ideale manier om contact te maken, mensen te raken, en te verleiden.

Je hebt een vacature gevonden waar je hart sneller van gaat kloppen. Je cv is op orde en nu is het tijd voor de sollicitatiebrief. Je wilt natuurlijk positief opvallen, overtuigen. Maar hoe? Wat dacht je ervan om gebruik te maken van storytelling, ofwel vertel jouw verhaal? In deze workshop gaan we hiermee aan de slag.

Nicole Klerkx is een energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. De afgelopen twee jaar, na een reorganisatie bij een grote bank, heeft zij een mooi pad mogen afleggen. Zij geeft nu diverse trainingen waaronder die voor het Rode Kruis. Maar waar ze echt haar plek heeft gevonden is het podium met het vertellen van haar verhaal.

 15:00-15:30 Pauze en netwerken

14:00-15:00 Carrièreswitch: van ambtenaar naar verpleegkundig specialist

Suzanne Onderwater werd na haar studie sociale geografie en planologie, ambtenaar bij een ministerie.

Op haar 42ste besloot ze het roer om te gooien en een studie verpleegkunde te gaan volgen. En zich daarna te specialiseren in oncologie.

Suzanne neemt ons mee in haar verhaal: waarom, hoe ging het, welke hindernissen kom je tegen (en hoe overwin je die).

Haar persoonlijke verhaal: de beweegredenen achter haar carrièreswitch en hoe ze die cruciale beslissing nam. De hindernissen die ze tegenkwam en hoe ze die overwon om haar dromen na te jagen. Haar ontdekking van nieuwe passies en talenten die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Suzanne Onderwater geeft praktische tips en advies voor iedereen die overweegt een vergelijkbare wending in hun loopbaan te maken.

Dit is een unieke gelegenheid om te leren van iemand die heeft bewezen dat leeftijd geen beperking is voor het najagen van je dromen.

Suzanne Onderwater is afgestudeerd als sociaal geograaf/planoloog. Op latere leeftijd heeft zij een deeltijdopleiding verpleegkunde gevolgd en is zich daarna gaan specialiseren in oncologie. Zij werkt momenteel in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam.

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 18 december 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
  • De Roos, C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
  • Ga naar https://www.werkenvoorelkaar.nl/ voor meer informatie en om je in te schrijven
  • Kun je niet naar De Roos komen, Je kunt ook online meedoen.
  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

 

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.