Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 18-12-2023 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Inschrijven en meer informatie Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je gratis meedoen met twee workshops die je laten meemaken hoe jij je passie na kunt jagen en hoe je storytelling kunt gebruiken voor het vinden van nieuw werk.

 • Effectief communiceren

  Ontdek de kracht van effectieve communicatie! Doe mee aan de boeiende workshop van Mariëtte Nauta en ontwikkel de essentiële vaardigheden om je boodschap duidelijk over te brengen, beter te luisteren en sterke verbindingen te creëren.

 • Carrièreswitch: van ambtenaar naar verpleegkundig specialist
  Heb je je ooit afgevraagd of het te laat is om je passies na te jagen en een spannende nieuwe wending te geven aan je professionele leven?  Of je nu midden in je carrière zit of op zoek bent naar een nieuwe richting, Suzanne Onderwater haar verhaal zal je inspireren en motiveren om de sprong te wagen.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan?

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 Effectief communiceren

Ben je klaar om je communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Tijdens deze interactieve sessie leer je niet alleen hoe je je boodschap helder en overtuigend overbrengt, maar ook hoe je effectief luistert, verbinding maakt en conflicten oplost.

Ontdek krachtige technieken om zelfverzekerd te presenteren en je communicatievaardigheden te verfijnen voor elke situatie. Of je nu op zoek bent naar nieuw werk, professionele groei of persoonlijke ontwikkeling, deze workshop biedt praktische inzichten die je direct kunt toepassen. Schrijf je vandaag in en investeer in de sleutel tot succesvolle relaties en effectieve communicatie!”

Mariëtte Nauta heeft als verandercoach diverse organisatieveranderingen begeleid. Daarbij kwamen  analytisch denken, creativiteit, bewustwording en filosofie samen. Toen haar persoonlijke omstandigheden veranderden kwamen deze ervaringen goed van pas om haar situatie te begrijpen en positie te duiden. Deze ervaring wil Mariëtte graag met jou delen.

15:00-15:30 Pauze en netwerken

14:00-15:00 Carrièreswitch: van ambtenaar naar verpleegkundig specialist

Suzanne Onderwater werd na haar studie sociale geografie en planologie, ambtenaar bij een ministerie.

Op haar 42ste besloot ze het roer om te gooien en een studie verpleegkunde te gaan volgen. En zich daarna te specialiseren in oncologie.

Suzanne neemt ons mee in haar verhaal: waarom, hoe ging het, welke hindernissen kom je tegen (en hoe overwin je die).

Haar persoonlijke verhaal: de beweegredenen achter haar carrièreswitch en hoe ze die cruciale beslissing nam. De hindernissen die ze tegenkwam en hoe ze die overwon om haar dromen na te jagen. Haar ontdekking van nieuwe passies en talenten die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Suzanne Onderwater geeft praktische tips en advies voor iedereen die overweegt een vergelijkbare wending in hun loopbaan te maken.

Dit is een unieke gelegenheid om te leren van iemand die heeft bewezen dat leeftijd geen beperking is voor het najagen van je dromen.

Suzanne Onderwater is afgestudeerd als sociaal geograaf/planoloog. Op latere leeftijd heeft zij een deeltijdopleiding verpleegkunde gevolgd en is zich daarna gaan specialiseren in oncologie. Zij werkt momenteel in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam.

Info en aanmelden

 • Maandagmiddag 18 december 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
 • De Roos, C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
 • Ga naar https://www.werkenvoorelkaar.nl/ voor meer informatie en om je in te schrijven
 • Kun je niet naar De Roos komen, Je kunt ook online meedoen.
 • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

 

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.