Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 08-03-2023 van 14:00 tot 15:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Amsterdam GRATIS meedoen aan een wandelworkshop die je gaat helpen op jouw pad naar nieuw werk en een zinvolle invulling van je leven:
Op pad met Socrates: Onder leiding van wiskundige Bert Lisser ga je elkaar op een filosofische manier bevragen om antwoord te vinden op een levensvraag of op een dilemma waar je op dit moment mee zit.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Ga naar WerkenVoorElkaar.nl om je in te schrijven.

Programma

13:30-14:00 Verzamelen in De Roos en kennismaken
We verzamelen binnen, daar is ook koffie en thee.

14:00-15:30 Wandelworkshop: Op pad met Socrates
De Griekse filosoof Socrates had als doel “tot ware kennis” te komen. Een belangrijk middel daarvoor was elkaar te bevragen. Met deze Socratische gespreksmethode gaan we aan de slag, al wandelend in het Vondelpark.

We onderzoeken daarbij een levensvraag, een dilemma of een uitspraak naar aanleiding van een persoonlijke ervaring. Bijvoorbeeld een ervaring dat je je onrechtvaardig behandeld voelde bij een sollicitatie, waarbij jij niet gekozen werd. De filosofische vraag daarbij kan dan zijn “wat is rechtvaardigheid?”

Wiskundige Bert Lisser gaat zelf heel vaak gesprekken aan volgens deze, tegenwoordig weer heel populaire methode. Als inleiding op de workshop legt hij de socratische methode uit.
Een socratisch gesprek kan wel drie dagen duren, maar ook tijdens deze korte wandeling zul je ervaren dat je door deze vraagmethode al een heel stuk verder komt en achteraf een goed gevoel eraan overhoudt.

Je loopt al filosoferend van verzamelpunt naar verzamelpunt, waar de bloeddoorstroming van de geest met eenvoudige bewegingsoefeningen op peil wordt gehouden.

Bert Lisser is wiskundige en is gespecialiseerd in de logica, die weer een onderdeel is van de filosofie. Hij heeft ervaring met wandel- en filosofische vakanties en -cafés.

Info en aanmelden

Woensdagmiddag 8 maart 2023, verzamelen 13:30, start 14:00, einde 15:30, napraten met koffie en thee tot 16:00 uur.
● Start- en eindpunt wandelingen: Deze wandelworkshop is in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.
● Ga naar WerkenVoorElkaar.nl om je in te schrijven.
● Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam,
De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.