Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 20-03-2023 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je gratis meedoen met twee workshops om nieuw werk te vinden waarin je meer leert over baanverlies en over spreken in het openbaar.

  • Van bar naar podium – SpreektrainerGert-Jan van Büseck laat je ervaren hoe ook jij zonder angst de aandacht kunt vragen bij een feestje of netwerkborrel.
  • Rouwen om baanverlies – RouwonderzoeksterJanske van Eersel laat je begrijpen waarom je rouw ervaart als je je werk kwijtraakt, en ze geeft je wetenschappelijk onderbouwde tips waarmee jij kunt voorkomen dat je in de rouw blijft steken.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Inschrijven kan via: WerkenVoorElkaar.nl

 

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

 

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

 

14:00-15:00 Workshop: Rouwen om baanverlies

De ene doet een vreugdedansje bij ontslag, maar voor de ander vergaat de wereld. Dat enorme verschil heeft vaak te maken met jouw antwoord op de vraag: héb jij een baan of bén jij je baan? In dat laatste geval is de kans groot dat je vastloopt na ontslag, want er valt voor jou veel meer weg dan inkomen, dagstructuur en collega’s.

Rouwonderzoekster Janske van Eersel neemt je in vogelvlucht mee door theorie en resultaten rondom rouwen na baanverlies, zodat je beter begrijpt wat de impact is en waarom je kunt blijven steken in het rouwproces.

Vervolgens ga je aan de slag om nieuwe inzichten en handvatten te krijgen waarmee jij kunt omgaan met jouw rouw en waardoor je bewuster keuzes kunt maken om jouw toekomst vorm te geven.

Janske van Eersel (janskevaneersel.nl) is psycholoog en onderzoeker. Na haar ontslag als re-integratieadviseur is zij samen met Universiteit Utrecht gestart met het onderzoek ‘rouwen om baanverlies’. Ze beheert ook de WerkVerliesLijst.nl. Daar kun je meten hoeveel last jij hebt van (dreigend) baanverlies.

 

15:00-15:30 Pauze en netwerken

 

15:30-16:45 Workshop: Van bar naar podium

Hoeveel mensen spreek je nu echt op een netwerkborrel? Gezellig bij de bar, misschien drie of vier. De meesten spreek je niet.

Wat als je de gelegenheid hebt om in korte tijd iedereen te laten weten wie je bent en wat je voor de ander kan betekenen. Vanaf het podium, met een microfoon in je hand en alle aandacht op je gericht. Zou je het doen, of heb je last van spreekangst?

In deze levendige workshop geeft spreektrainer Gert-Jan van Büseck je een kijkje in de wereld van spreken in het openbaar en laat hij je ervaren hoe ook jij dat heel makkelijk onder de knie krijgt!

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl) heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy. Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel op anderen het plezier en nut van openbaar spreken over te brengen.

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 20 maart 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
  • De Roos, C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
  • Inschrijven kan via: WerkenVoorElkaar.nl
  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.