Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 15-05-2023 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je gratis meedoen met twee workshops om nieuw werk te vinden waarin je meer leert over stappen zetten en een onderneming beginnen.

• Je eigen onderneming beginnen – Businesscoach Marc Kol vertelt je over zijn eigen praktische ervaringen als ondernemer en hoe je de business canvas-methode kunt gebruiken om jouw ondernemingsplan te maken.
• Kiezen voor jezelf – Life- en systemisch coach Saskia Bakker laat je zien welke stappen jij vandaag al kunt zetten om het kiezen voor jezelf makkelijker te maken.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Ga dan naar WerkenVoorElkaar.nl om je in te schrijven om deel te nemen in De Roos of online.

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 Workshop: Je eigen onderneming beginnen

De meeste mensen die ergens succes mee bereiken, hebben dat gerealiseerd door planmatig te werken en kritisch te zijn op zichzelf. De rest heeft gewoon geluk.

Planmatigheid en kritisch op jezelf zijn helpen ook om een bedrijf te beginnen.

De business canvas-methode is een voorbeeld van een dergelijke planmatige aanpak. Deze wordt ook gebruikt door startende ondernemers om hun ideeën uit te werken, te toetsen en aan te scherpen.

Als je zelf met ondernemersplannen rondloopt of als je nieuwsgierig bent naar de business canvas-methode is deze workshop een aanrader.

Marc Kol (Arckus) is ondernemer geworden nadat hij eind 2018 terugkwam uit Wenen. Toen is hij zijn eigen bedrijf in tijdelijk verkoopmanagement voor B2B salesteams begonnen, waarmee hij al zijn kennis en ervaring in dienst van zijn klanten stelt.

15:00-15:30 Pauze en netwerken

15:30-16:30 Workshop: Kiezen voor jezelf

Kiezen voor jezelf. Zo gemakkelijk als het klinkt, zo ingewikkeld kan het zijn. Zowel privé als in je werk. 1001 redenen kun je verzinnen waarom het beter is niet voor jezelf te kiezen.

Als excuus dan hè, want bijna altijd zit er een laag onder. Daar waar het echt over gaat, waarom je jezelf niet op 1 zet.

Tegenover al die bezwaren staat slechts 1 reden die er werkelijk toe doet, waarom je wel voor jezelf zou ‘moeten’ kiezen: omdat het goed is voor jou.

Als bonus krijg je aan het eind ruim 80 aanraders mee die je verder op weg kunnen helpen.

Life- en systemisch coach Saskia Bakker (Sassense) leert mensen te kiezen voor zichzelf, zonder schuldgevoel. No-nonsense, liefdevol én met een schop onder je kont indien nodig.

Info en aanmelden

Maandagmiddag 15 mei 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
• Spreekt het je aan? Ga dan naar WerkenVoorElkaar.nl om je in te schrijven om deel te nemen in De Roos of online.
• Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.