Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 14-06-2023 van 14:00 tot 15:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Amsterdam meedoen aan een wandelworkshop die je gaat helpen op jouw pad naar nieuw werk.

• Het goede gesprek: Ga met coach Els Breedveld op pad en oefen met haar en je medewandelaars hoe je een gesprek begint en gaande houdt in situaties met onbekenden.

Meedoen? Inschrijven kan via WerkenVoorElkaar.nl

Programma

13:30-14:00 Verzamelen in De Roos en kennismaken
We verzamelen binnen, daar is ook koffie en thee.

14:00-15:30 Wandelworkshop: Het goede gesprek
Iedereen heeft het weleens: je bent in een situatie waarin je de mensen niet kent en je wilt een gesprek beginnen. Of je moet in gesprek gaan met onbekenden, bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Hoe begin je, hoe hou je het gesprek gaande en hoe krijg je de informatie die je wilt?

Soms gaat het vanzelf. Maar als dat niet zo is, kun je het hulpmiddel STARR gebruiken. STARR staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. Tijdens deze workshop legt Els dit kort uit en ga je ermee oefenen. Ook ga je LSD toepassen: Luisteren, Samenvatten, Doorvragen. Je zult zien, oefening baart kunst.

Jij en je medewandelaars gaan aan de slag met een onderwerp dat je zelf in kunt brengen. Maar Els zorgt ook voor onderwerpen van gesprek waar je het in tweetallen al wandelend over kunt hebben. Doe mee, oefen mee en sta in de toekomst stevig in je schoenen bij elk gesprek!

Els Breedveld heeft tijdens haar werk in veel verschillende functies als leidinggevende en teamlid veel gesprekken gevoerd. Ook is ze opgeleid als coach. Ze vindt het goede gesprek de basis van samenwerken en coachen. Belangrijk genoeg om het aandacht te geven!

Info en aanmelden

● Woensdagmiddag 14 juni 2023, verzamelen 13:30, start 14:00, einde 15:30, napraten met koffie en thee tot 16:00 uur.
● Start- en eindpunt wandelingen: Deze wandelworkshop is in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.
● Inschrijven kan via WerkenVoorElkaar.nl
● Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam,

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.
Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.