Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 19-06-2023 van 14:00 tot 16:45
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je gratis meedoen met twee workshops om nieuw werk te vinden waarin je meer leert over Agile, Scrum en doelen stellen.

Agile Scrum, wat en hoe? – Ervaren Scrum Master Els Breedveld leert je hoe je met Agile Scrum je doelen bereikt, zowel in je werk als je privéleven.
• Doelen stellen: zonnige blik op de toekomst – Trainer en coach Yvonne Rill helpt om je doelen te stellen en hoe je een (zonnige) blik op je toekomst houdt.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Je kunt in De Roos meedoen of online. Ga naar WerkenVoorElkaar.nl om jezelf in te schrijven.

13:30-14:00 Inloop en netwerken
Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:00 Agile, Scrum: wat en hoe?
Je hoort het steeds meer: door Agile te werken, bereik je beter je doel. Agile werken is hot. En dan vooral de Agile Scrum variant. In deze workshop legt Els uit wat dit is en hoe je het kunt gebruiken.

Het leuke en nuttige van Agile Scrum is dat je nauw met elkaar samenwerkt. Daarbij maak je optimaal gebruik van de talenten en ervaring van zowel je teamleden als van jezelf. En je gaat in kleine, behapbare stappen op dat doel af.

Het kan gaan om een gezamenlijk doel of een doel wat je jezelf stelt. In het laatste geval stel je je eigen ‘team’ samen en ga je aan de slag. Je deelt je doel op in kleinere doelen. Na het bereiken van elk subdoel vier je het succes en kijk je terug om te bekijken wat goed ging en wat nog beter kan. En dan op naar het volgende doel! Bedenk alvast wat jouw doel is: tijdens de workshop starten we meteen met de eerste stappen.

Els Breedveld is vijf jaar Scrum Master geweest bij ABN AMRO. Ze heeft diverse teams begeleid en gecoacht om Agile Scrum te werken. Els faciliteerde hun sessies en zorgde ervoor dat zij hun werk effectief, efficiënt, samen én met plezier konden doen. Ze is daarnaast opgeleid als coach, zowel een-op-een als voor teams.

15:00-15:30 Pauze en netwerken
15:30-16:45 Doelen stellen: zonnige blik op de toekomst

Misschien ken je het wel: je wilt vormgeven aan je leven en werk, hebt een aantal opties waar je mee aan de slag kunt, en toch kom je niet tot een actie. Of je laat je afleiden door iets dat net belangrijker voor je is in het moment. Wat ook aan de hand kan zijn is dat je gedachten hebt die niet helpen om een zonnige blik op de toekomst te houden. De ‘ja-maar’ gedachte, bijvoorbeeld

In deze workshop gaan we op zoek naar hoe je je toekomst voor je ziet, en naar hoe je richting kunt houden op de koers die je hebt uitgezet. Daarbij is het van belang om je gedachten te onderzoeken. Houden die je op je koers, of zijn die meer gericht op datgene dat minder van belang is? Of houden ze je misschien zelfs af van wat je werkelijk wilt?

Yvonne Rill (Plata Opleidingen) heeft brede ervaring als trainer en coach (NLP en NOLOC gecertificeerd) op gebied van carrière, persoonlijk leiderschap en professionele communicatie. Op zoek naar de beweging vanuit de ervaringen in verleden, stilstaan, opnieuw kijken, meenemen wat van waarde is, op weg naar de toekomst.

Info en aanmelden

Maandagmiddag 19 juni 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
• Je kunt in De Roos meedoen of online. Ga naar WerkenVoorElkaar.nl om jezelf in te schrijven.
• Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!
De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.
Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.