New Year School

Tijdstip: 28-01-2023 van 09:00 tot 13:00
Prijs: € 15,00 per keer
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Nu 2023 met rap tempo dichterbij komt, heb je wellicht al nagedacht over wat je volgend jaar allemaal anders gaat doen. Helaas zijn wij mensen meestal niet zo goed in het volhouden van onze goede voornemens! Na een paar weken worden onze mooie intenties verdrongen door de dagelijkse beslommeringen. Hoe is het mogelijk dat sommige mensen wél blijvende verandering in hun leven kunnen brengen?

In de New Year School bestuderen we verandermanagement vanuit een nogal ongebruikelijk perspectief: dat van de monnik. Wat kan het kloosterleven ons leren over hoe we onszelf effectief kunnen transformeren? Tijdens deze ochtend ga je in een kleine groep op een interactieve manier met deze vraag aan de slag. En je verlaat de workshop met een persoonlijk plan voor 2023, gebaseerd op je inzichten tijdens deze ochtend.

Het programma:

 • Winter Flow Yoga
  Begin je dag met een zachte Winter flow yoga practice en breng je aandacht naar binnen.
 • Groepsgesprek over klassiek Boeddhistische tekst
  Je bespreekt een inspirerende brontekst van een leider in de Boeddhistische traditie over hoe je effectief je goede voornemens kunt uitvoeren.
 • Verandermanagement van de monnik
  Na een pauze met thee ga je het metaforische klooster binnen om te ontdekken wat monniken ons kunnen leren over verander- en tijdmanagement.
 • Creëer jouw 2023
  Je sluit de workshop af met “de kunst van het beginnen” en gebruikt je nieuwe kennis van het kloosterleven om een jaarplan voor 2023 te maken.

Registratie via: www.themythmakers.nl/book-online

Jan de Geus is praktisch filosoof en het is zijn missie is om mensen door middel van dialoog, oefening en reflectie te helpen om “een goed leven” te leiden. In groepstraining en 1-op-1 wijsgerige coaching brengt hij op Socratische wijze Westerse en Oosterse filosofie bij elkaar. Het lichamelijk gewaarworden vindt hij van belang. Daarom hebben yoga, meditatie en de principes uit de Gestalt psychotherapie een belangrijke rol in zijn programma’s.