Vier de lente

Tijdstip: 23-03-2024 van 13:00 tot 17:00
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Ja
Naar organisator

🌼 I celebrate myself

“Life should be a continual celebration, a festival of lights all year round.

Only then can you grow up, can you blossom.” 

Osho: Beyond Enlightenment # 28

In this workshop we will explore how we can bring a quality of celebration into everyday life. Through meditation and dance we will discover how celebration does not have to be limited to special occasions, in fact it can be experienced every moment when we begin to celebrate ourselves.

“When you celebrate, the whole existence participates with you. Only in celebration do we meet the ultimate, the eternal,” 

Osho:I Celebrate Myself: God Is No Where, Life Is Now Here # 4

Prabuddha

I fell in love with Osho meditations in 2011 after buying the book Osho the first and last freedom. I found the music on the internet and started trying them in my bedroom. I was stunned by how effective they were in comparison to the traditional Buddhist methods I had been using previously. I began facilitating Osho Active Meditations in 2016 when I moved to Osho Mevlana Commune in Amsterdam. Since then I have attended the OIMR facilitator training and completed the Osho Born Again facilitator

trainingin Pune. I’m now regularly hosting workshops and retreats. As a facilitator I strive to share the meditations as closely as possible to the way Osho had intended them to be done

🌼 BodyMind meditatie

OSHO® Jezelf de vergeten taal helpen herinneren van het praten met je BodyMind

Deze geleide meditatie is een herinneringsproces aan een taal die de meesten van ons zijn vergeten. Het is de verbindingstaal met je eigen lichaam. Communiceren met je lichaam, er tegen spreken, naar zijn boodschappen luisteren, was in het oude Tibet een algemeen bekend gebruik.

De hedendaagse medische wetenschap begint pas nu te erkennen wat de wijzen en mystici altijd hebben geweten: dat mind en lichaam geen van elkaar losstaande entiteiten zijn, maar intensief met elkaar in verbinding staan. De mind kan de toestand van het lichaam beïnvloeden, precies zoals de toestand van het lichaam de mind kan beïnvloeden. Denk aan stress-gerelateerde fysieke ongemakken zoals hoofdpijn, slapeloosheid en andere lichamelijke ongemakken, voedsel- en alcoholverslavingen.

Door vriendschap te sluiten met je lichaam wordt je ontvankelijker voor de behoeften van je lichaam, wat het zelf-genezend vermogen

bevordert, zodat er harmonie ontstaat die je verder zal ondersteunen in je meditatieproces en dagelijkse activiteiten.

“Ik zeg je: begin met het lichaam. Het is je thuis. Hou ervan, accepteer het, en juist door dat houden van, juist door dat accepteren, groei je toe naar harmonie. Deze harmonie zal je naar je wezen toeleiden. En als het wezen eenmaal is ontdekt, dan ben je van elke inspanning bevrijd. Harmonie wordt gewoon je natuur – één stem, één organische eenheid” .

Osho: The Rebellious Spirit #22

Pratito

Zo jong en onervaren als ik was, één ding wist ik zeker, huis-tuin-kind zou het niet worden voor mij. Ik wilde meer van het leven, eropuit! Eerst vanuit de provincie naar Utrecht en uiteindelijk de reis naar India. Zo kwam ik terecht bij Osho, een Indiase mysticus. Hij leerde mij dat het avontuur niet buiten, maar binnenin mij ligt. Als ervaren meditatie begeleider en getraind in therapeutische meditatie technieken ondersteun ik mensen bij

het zoeken

naar balans tussen lichaam en geest. Mijn ervaring als intensive care verpleegkundige gedurende 25 jaar heeft mij ook geleerd hoe belangrijk preventie is.

bodymindmeditatie.nl

🌼 OSHO Kundalini Meditatie

Veel meditatieve technieken vragen je stil te zitten om tot stilte te komen, maar voor de meesten van ons is het door opgehoopte stress in onze bodymind erg moeilijk om innerlijk of uiterlijk stil te zijn.  Dus eerst zijn er actieve methoden nodig om ons in staat te stellen onderdrukte gevoelens en emoties bewust uit te drukken, te ervaren en los te laten en dan kan de reis naar binnen beginnen.

Osho Kundalini meditatie vindt bij voorkeur in de late namiddag plaats en bestaat uit vier fasen van telkens vijftien minuten waarbij je eerst je lichaam zacht los schudt en de opgewekte energie (kundalini) door je hele lichaam laat stromen. Daarna ga je over in dansen en stilte en uiteindelijk ga je op de grond liggen. Het is een rustige en effectieve methode om los te komen van de opgehoopte spanningen van de dag.

Laat het schudden gebeuren, doe het niet. sta stil, voel het komen en wanneer je lichaam een beetje begint te trillen, help dan mee, maar forceer het niet. Als je het forceert wordt het een oefening, een lichamelijke oefening. Dan schud je wel, maar alleen aan de oppervlakte, het dringt niet diep in je door.

Voor volledige instructies: https://www.osho.com/nl/meditation/oshoactive-meditations/osho-kundalini-meditation