Wandelen met Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 12-07-2023 van 14:00 tot 15:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Wandelen met Netwerkcafé Amsterdam

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Amsterdam meedoen aan een wandelworkshop die je gaat helpen op jouw pad naar nieuw werk.

Bosbaden met Manon: Bosbaden (Shinrin-yoku in het Japans) geeft je rust en zelfinzicht doordat je je verbindt met de natuur. Bosbadgids (in opleiding) Manon Oosterhof nodigt je uit om te ontsnappen aan de hectiek van alledag.

Meedoen: Ga naar WerkenVoorElkaar.nl

Programma

13:30-14:00 Verzamelen in De Roos en kennismaken
We verzamelen binnen, daar is ook koffie en thee.

14:00-15:30 Wandelworkshop: Bosbaden met Manon
Als je op zoek bent naar werk, kan dat veel van je vragen. Steeds maar jezelf promoten en gefocust blijven op wat je wilt en kunt. Met bosbaden kom je weer in de ontspanning en ontstaat er ruimte voor inzicht en reflectie.

Bosbaden is een manier om de natuur te beleven en is ontstaan in Japan. De overheid zette het in de jaren 80 in tegen de toenemende stress en burn-outklachten.

Intuïtief weten we wel dat de natuur een helende werking heeft, maar de gezondheidseffecten van bosbaden zijn ook wetenschappelijk aangetoond. Je voelt je minder gestrest, je hebt meer energie en je immuunsysteem krijgt een boost.

Bosbaden is je weer verbonden voelen met jouw natuurlijke omgeving. Door ons hectische leven zijn we onze verbinding met de natuur een stukje kwijtgeraakt. Zodoende help ik je om je weer open te stellen voor de natuur en al je zintuigen te gebruiken. Iedereen kan bosbaden.

Wil je meer weten over bosbaden, lees dan dit blog.

Manon Oosterhof (Oosterhof Trainingen) begeleidt jou bij zinvol en plezierig werken en het voorkomen van stress en burn-outklachten. Zij volgt een opleiding tot ‘bosbadgids’ om mensen weer in contact te brengen met de rustgevende en gezonde werking van de natuur.

Info en aanmelden

Woensdagmiddag 12 juli 2023, verzamelen 13:30, start 14:00, einde 15:30, napraten met koffie en thee tot 16:00 uur.
● Start- en eindpunt wandelingen: Deze wandelworkshop is in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.
● Meedoen: Ga naar WerkenVoorElkaar.nl
● Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam,

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.