Workshop Netwerkcafé Amsterdam

Tijdstip: 18-09-2023 van 14:00 tot 16:30
Inloopconsult: Nee
Engelstalig: Nee
Naar organisator

Deze maand kun je gratis meedoen met workshops over (werk)relaties.

  • Relatieproblemen, neem je verantwoordelijkheid! – Relatietherapeut Alex Berendsen neemt je mee op reis naar Een Diep Verbonden (Werk)relatie: hoe je van ‘Strijd en Afstand’ naar ‘Eenheid en Intimiteit’ komt.
  • Het goede gesprek – Ga met coach Els Breedveld oefenen hoe je een gesprek begint en gaande houdt in verschillende situaties.

Bekijk hieronder het volledige programma. Spreekt het je aan? Schrijf je in voor deelname in De Roos of online op: WerkenVoorElkaar.nl

13:30-14:00 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kun je netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

14:00-15:15 Relatieproblemen, neem je verantwoordelijkheid!

Ontdek de sleutel tot het oplossen van relatieproblemen – neem je eigen verantwoordelijkheid! Dit geldt ook voor werkrelaties.

Ben jij op zoek naar een manier om je relatieproblemen effectief aan te pakken? Wil je weer harmonie, passie en diepe verbinding ervaren? Dan is deze workshop speciaal voor jou ontworpen.

In deze boeiende workshop leer je niet alleen de diepere oorzaken van veel voorkomende relatieproblemen kennen, maar ook hoe je actief kunt werken aan het herstellen en versterken van je relaties. Of je nu geplaagd wordt door constante ruzies, strijd en frustraties, of juist merkt dat de vonk in je relatie is gedoofd en intimiteit ver te zoeken is, Alex heeft de oplossing voor jou.

Alex Berendsen zal je begeleiden bij het ontdekken van de kracht van het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Je leert hoe je zelf positieve veranderingen kunt initiëren die een diepgaand effect hebben op je relatie. Door bewust te worden van je eigen gedrag, overtuigingen en gevoelens, kun je de dynamiek in je relatie transformeren en een liefdevolle verbinding creëren.

In deze workshop wisselt Alex stukjes theorie af met oefeningen.

Alex Berendsen (Alex Berendsen) is een gepassioneerde professional die niet alleen een opmerkelijke carrièreswitch heeft gemaakt, maar ook zijn liefdesleven volledig heeft getransformeerd. Met zijn diepgaande kennis van Emotionally Focused Therapy (EFT) en zijn empathische aanpak, is hij de ideale persoon om je te begeleiden op jouw reis naar een gezonde en evenwichtige (werk)relatie.

15:15-15:30 Pauze

 

15:30-16:30 Het goede gesprek

Iedereen heeft het weleens: je bent in een situatie waarin je de mensen niet kent en je wilt een gesprek beginnen. Of je moet in gesprek gaan met onbekenden, bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Of je moet een gesprek aangaan met iemand met wie je een probleem hebt. Hoe begin je, hoe hou je het gesprek gaande en hoe krijg je de informatie die je wilt?

Soms gaat het vanzelf. Maar als dat niet zo is, kun je het hulpmiddel STARR gebruiken. STARR staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. Tijdens deze workshop legt Els dit kort uit en ga je ermee oefenen. Ook ga je LSD toepassen: Luisteren, Samenvatten, Doorvragen. Je zult zien, oefening baart kunst.

Jij en je deelnemers gaan aan de slag met een onderwerp dat je zelf in kunt brengen. Maar Els zorgt ook voor onderwerpen van gesprek waar je het in tweetallen over kunt hebben. Doe mee, oefen mee en sta in de toekomst stevig in je schoenen bij elk gesprek!

Els Breedveld  heeft tijdens haar werk in veel verschillende functies als leidinggevende en teamlid veel gesprekken gevoerd. Ook is ze opgeleid als coach. Ze vindt het goede gesprek de basis van samenwerken en coachen. Belangrijk genoeg om het aandacht te geven!

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 18 september 2023, inloop 13:30, start 14:00, einde 16:30, napraten tot 17:00.
  • De Roos, C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras. Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.
  • Je kunt in De Roos meedoen, of online. Inschrijven kan via: WerkenVoorElkaar.nl
  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tot ziens bij Netwerkcafé Amsterdam!

De vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van vijftigplussers die stappen willen zetten naar nieuw werk of ondernemerschap.