Jan

Volledige naam: Jan den Boer

Over mij

tantratraining
Voor Jan en Caroline is Tantra een manier van leven, allereerst in hun liefdesrelatie en het dagelijks leven. Deze manier van leven delen ze in hun opleiding met een goed doordacht programma, gebaseerd op een verscheidenheid van tantrische tradities, het boeddhisme, de wetenschap en een lange ervaring als trainers. Jan den Boer (1960) studeerde filosofie (met als bijvak economie) en bouwkunde en is Postural Integration-therapeut. Hij volgde een aantal trainingen op het gebied van tantra, coaching, projectmanagement en boeddhisme. Sinds 1994 geeft hij tantra trainingen, coaching en therapie. Sinds 2004 organiseert hij jaarlijks het Tantrafestival. Sinds 2008 geeft hij de tantratrainingen samen met zijn vrouw Caroline van Wijngaarden.

Caroline van Wijngaarden (1963) deed de volgende opleidingen: HBO (bedrijfs-) maatschappelijk werk en Post HBO Rationeel Emotieve Therapie (RET). Caroline volgde een aantal trainingen op het gebied van persoonlijke groei en tantra, onder meer de jaartraining Intens leven bij Jorien Vossen, een Tantra training bij Carla Verberk en Remmelt van Kleef, de training Vrouwelijke Leiderschap bij Phoenix en De Verdieping en Centour bij Venwoude.

Tantra is voor ons een levenswijze geïnspireerd op het Tibetaanse boeddhisme.  In tantra kun je leren een balans te vinden in het verlangen, het punt waar niets moet en alles mogelijk is. Genieten van het verlangen.  Door te oefenen in tantrische meditaties en rituelen  kun je leren om steeds meer vanuit liefde te leven. Verder hebben wij ons gespecialiseerd in het onderwerp Omgaan met emoties, ook vanuit een wetenschappelijk én boeddhistisch perspectief. Veel meer informatie kun je vinden op onze website: www.tantratraining.nl Je kunt ook de volgende video bekijken waarin Jan vertelt over Tantra: Als freelance schrijver publiceerde Jan meer dan 250 artikelen in onder andere Utrechts Nieuwsblad, Bouw, Trouw, Cobouw, NRC Handelsblad, Architectuur.nl, Filosofie, De Blauwe Kamer, Rooilijn en de Volkskrant. Daarnaast verschenen van zijn hand zeven boeken: Tantra. Het verlangen naar verbinding (Bres/De Driehoek, 2004). Passie voor de stad (Synthese, 2006). Het is tijd voor een liefdesrevolutie (Bert Bakker, 2008). Boeddhisme (Ten Have, 2008). Vrijen in verbinding. Hoe tantra je liefdesleven kan verrijken. (Ten Have, 2010). De stad is van iedereen. Hoe machtsspel, gemakzucht en dogma's onze gebouwde omgeving vormgeven ... en hoe het anders kan. (Elikser, 2012). Schakel door naar je hart. Het trainen van de vrije wil. (De Driehoek, 2012). Jan en Caroline publiceerden samen het boek Tantra, het geheim van de liefde (2019, nu al 3e druk)
 

Geplande evenementen van deze organisator


Geen agenda items gevonden die voldoen aan je zoekcriteria.