Expositie

2 november 2021 t/m eind december 2021

Pathinka Schuilenga

foto 6

Pathika heeft na 25 jaar portretten te hebben geschilderd het evenwicht steeds meer naar het schilderen in de natuur verschoven. Hierin is zij geïnspireerd door Meera Hashimoto die de spontaniteit en het meditatieve van de oosterse (Japanse) kalligrafie verbond met de Westerse expressiviteit en het Westerse materiaal (inkt, acryl en handgeschept papier)

“ Het is een mooi gebeuren, het buiten zijn, het ervaren van de natuur en al zijn processen, groei, bloei, vergaan, de oneindige variatie in vormen en kleuren, de schoonheid ervan, om hierin te zijn, het weer te geven in een proces van speelsheid en laten gebeuren. Het creëren heeft een dynamiek als de natuur vanuit de vormloosheid naar de vorm, vanuit vergaan naar ontstaan, van chaos naar ordening. Maar uiteindelijk is het genieten van het zijn in, en het verbinden met al deze schoonheid en waarheid waar je ook nog deel van bent, de motivatie. ”


 • KUNST IN DE ROOS : EXPOSITIES

  kunst-expo2

 • OVER DE KUNSTCOMMISSIE

  De Kunstcommissie van de Roos organiseert zes maal per jaar een expositie.

  Je vindt de werken in de ruimten van het Theehuis, de gang naar het trappenhuis en bepaalde gangen op de eerste en soms ook tweede verdieping. Het tentoongestelde werk is hier te zien tijdens de openingstijden van het pand en wordt te koop aangeboden tegen de vermelde prijzen.

  De Kunstcommissie beoordeelt tijdens haar maandelijkse vergadering of werk van een kunstenaar in aanmerking kan komen voor een expositie binnen de termijn van een jaar, aan de hand van ontvangen portfolio’s en documentatie van de kunstenaars.

 • EXPOSEREN IN DE ROOS

  Wil je ook exposeren in de Roos? We zijn altijd op zoek naar inspirerende kunstenaars!

  Stuur een korte motivatie, CV en enkele voorbeelden uit je portfolio naar de Kunstcommissie van de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Langsbrengen bij de receptie mag natuurlijk ook!

  De kunstcommissie zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Aan het exposeren zijn enkele voorwaarden verbonden, we lichten je deze te zijner tijd graag toe.

  Meer informatie? Mail ons op info@roos.nl of bel de receptie op 020-689 00 81.