Expositie

BINNENKORT: 


MOMENTEEL: Life in pastels

Sophie Postma

24 augustus t/m 21 oktober

Opening: vrijdag 23 augustus van 17:00 – 19:00.

 life-in-pastels-flyer-frontlife-in-pastels-flyer-back

Het afgelopen jaar wilde Sophie Postma (1980) na veelal realistisch werk met houtskool en pastel te hebben gemaakt zich puur richten op de mogelijkheden van het pastelkrijt zelf. De volheid en zachtheid van het materiaal trokken haar aan. Maar ook de talrijke sprekende kleuren en de mogelijkheden tot transparantie en vermenging. Door dit materiaal te onderzoeken en met water te bewerken, met als ondergrond het lang-gevezelde katoenen papier uit India, ontstonden er tekeningen van inktachtige kwaliteit, abstracte ‘vormstudies’ waarin vorm en kleur elkaar op een bijzondere wijze ontmoeten. 

 De tekeningen op A5-formaat zijn het eerst ontstaan. Daarna, voortbordurend op dezelfde technieken, de werken op groter formaat. Ook heeft Postma een achttal geometrische tekeningen gemaakt waarbij dichtheid en transparantie van het materiaal elkaar afwisselen en versterken. Zij kwam er gedurende het maakproces achter dat er een hele wereld schuilgaat achter de beperkingen die zij zichzelf oplegde. De werken zijn bijeengebracht in de tentoonstelling Life in Pastels.

Biografie 

Sophie Postma (1980) studeerde kunstgeschiedenis en volgde een kunstopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie. Na vele omwegen, van docent kinderyoga tot kraamverzorger, heeft zij haar kunstenaarschap in 2013 weer opgepakt. Geïnspireerd door werk dat zij maakte op de academie maakte zij de serie Transparent Tiles. In 2015 maakte zij de serie tekeningen Portraits. Vorig jaar november verscheen haar dichtdebuut Glazen huisjes. • KUNST IN DE ROOS : EXPOSITIES

  kunst-expo2

 • OVER DE KUNSTCOMMISSIE

  De Kunstcommissie van de Roos organiseert zes maal per jaar een expositie.

  Je vindt de werken in de ruimten van het Theehuis, de gang naar het trappenhuis en bepaalde gangen op de eerste en soms ook tweede verdieping. Het tentoongestelde werk is hier te zien tijdens de openingstijden van het pand en wordt te koop aangeboden tegen de vermelde prijzen.

  De Kunstcommissie beoordeelt tijdens haar maandelijkse vergadering of werk van een kunstenaar in aanmerking kan komen voor een expositie binnen de termijn van een jaar, aan de hand van ontvangen portfolio’s en documentatie van de kunstenaars.

 • EXPOSEREN IN DE ROOS

  Wil je ook exposeren in de Roos? We zijn altijd op zoek naar inspirerende kunstenaars!

  Stuur een korte motivatie, CV en enkele voorbeelden uit je portfolio naar de Kunstcommissie van de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Langsbrengen bij de receptie mag natuurlijk ook!

  De kunstcommissie zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Aan het exposeren zijn enkele voorwaarden verbonden, we lichten je deze te zijner tijd graag toe.

  Meer informatie? Mail ons op info@roos.nl of bel de receptie op 020-689 00 81.