Contact

de roos ©Karin Schlotke

ADRES

Stichting de Roos P.C. Hooftstraat 183 1071 BW Amsterdam

Telefoon: 020 – 689 00 81


OPENINGSTIJDEN De Roos is alle dagen van de week geopend. Maandag t/m vrijdag 08:00 – 22:00 uur Zaterdag en zondag 08:00 – 17:30 uur Het kantoor van de Afdeling Verhuur de Winkel, en het Theehuis kennen andere openingstijden. Klik hier voor Afdeling Verhuur  hier voor de Winkel en hier  voor het Theehuis.


Coronavirus: wat doet de Roos?

23-04-2020 UPDATE:

De Roos volgt de richtlijnen van de overheid en blijft tot nader bericht gesloten tot 20 mei 2020.

Verhuur is tijdens werkdagen bereikbaar: verhuur@roos.nl

17-03-2020 UPDATE:

Het is niet anders. Ook de Roos sluit per dinsdagochtend 17 maart haar deuren, vooralsnog tot maandag 6 april. Daarna zullen we op basis van berichtgeving van de overheid opnieuw een afweging maken. Team de Roos wenst alle bezoekers, docenten en huurders een goede gezondheid toe! Laten we de komende periode gebruiken om elkaar te helpen & inspireren, onderlinge verbindingen te versterken, en vooral de frequentie hoog te houden. Check regelmatig onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws.

16-03-2020 UPDATE:

Met inachtneming van de inhoud van de persconferentie d.d. 15 maart 17.30 uur, is besloten dat de Roos vooralsnog geopend blijft, evenals de Winkel op de 1e etage.

Het Theehuis is vanaf maandag 16 maart helaas voor onbepaalde tijd gesloten.

13-03-2020 UPDATE:

Wij zijn op de hoogte van de huidige ontwikkelingen omtrent het coronavirus en volgen de aangekondigde maatregelen van het RIVM en de regering. Klik op deze link www.rivm.nl om ze na te lezen of bel het RIVM tussen 8.00 en 20.00 uur op 0800-1351. Wij verzoeken u deze goed in u op te nemen voorafgaand aan uw komst!

De Roos blijft vooralsnog open met ten allen tijde aandacht en respect voor ons grootste goed, de gezondheid van onszelf, onze bezoekers en onze gemeenschap. Er zijn in ons pand geen ruimtes waar meer dan 90 mensen zijn toegestaan. Zodra er sprake is van meerdere groepen die in het Theehuis willen lunchen, laten we deze in verschillende shifts en/of verschillende ruimtes plaatsvinden. Onze medewerkers zullen u daar bij aanmelding bij de receptie van op de hoogte stellen.


Let op, de Roos is gesloten tijdens Nederlandse feestdagen en vakanties: 

  • Pasen: zondag 12 april, maandag 13 april
  • Koningsdag: maandag 27 april
  • Hemelvaartsdag: donderdag 21 mei
  • Pinksteren: zondag 31 mei, maandag 1 juni
  • Zomersluiting: 20 juli t/m 2 augustus


AFDELINGEN

Algemene info: info@roos.nl
Verhuur: verhuur@roos.nl
Website: website@roos.nl
Evenementen: evenementen@roos.nl
Organisatoren: Klik hier voor de docentenpagina

SOCIAL MEDIA Uiteraard zijn we ook op de welbekende Social Media te vinden! Volg je ons al? > Facebook > Instagram > LinkedIn > Nieuwsbrief de Roos (aanmelden)


de roos ©Karin Schlotke AUTO | PARKEREN De Roos is goed bereikbaar per auto of taxi, bijvoorbeeld om personen of materialen naar de locatie te brengen. De Roos heeft geen eigen parkeerterrein. Je kunt gebruik maken van de openbare parkeervoorzieningen. Op zondagen is het gratis parkeren in dit deel van de stad. Zie ook deze website over parkeren in Amsterdam. BUS Lijnen 145, 170 of 197 halte Hobbemastraat of Museumplein. TRAM Lijnen 2 en 5 (halte Paulus Potterstraat hoek Van Baerlestraat) en 3 en 12 (halte Van Baerlestraat hoogte Conservatorium) of lijn 16 (halte Concertgebouw). TREIN Vanaf Centraal Station: trams 2, 5, 16 en bus 170 Vanaf Schiphol naar Station Zuid WTC: tram 5 Vanaf Utrecht naar Station Amstel: tram 12 Vanaf Haarlem naar Station Sloterdijk: tram 12 Vanaf Hilversum naar Station Muiderpoort: tram 3 Klik hier voor de meest actuele informatie van 9292ov. de roos ©Karin Schlotke logo-20aedAED Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Sinds eind 2016 beschikt de Roos over een AED, type Philips HS-1. Het apparaat hangt in het halletje links van de receptie in een alarmkast en is voor iedereen bereikbaar tijdens openingstijden. Let op, de ingang zit aan de kant van het Vondelpark, bij het terras. Buiten openingstijden is het apparaat niet te bereiken. Kijk dan op www.aed4.eu voor de dichtstbijzijnde locatie. Het apparaat bij de Roos beschikt over een gesproken begeleiding. Zie in bijgaand filmpje een beschrijving van de werking (externe bron, verifieer de exacte werking altijd op het apparaat zelf).


ROLSTOELVRIENDELIJKHEID Ons prachtige oude pand kent één nadeel: een wirwar van trappetjes en gangen, waardoor rolstoelgebruikers de meeste zalen helaas niet eigenhandig zullen kunnen bereiken. Er is ook géén lift in het gebouw. Dit heeft te maken met de constructie van het pand. Onze excuses hiervoor! Wel bereikbaar zijn:

Via ingang parkzijde zijn twee zalen te bereiken: (Let op, er is een drempel van ca 8-10 cm hoog, maar er zit altijd iemand bij de receptie om bij te springen indien nodig)

- Vondelzaal – P.C. Hooftzaal

Via de terrasdeuren zijn te bereiken: (Let op, deze open van binnenuit, maar staan dikwijls open in de zomer)

- Theehuis – Receptiebalie – Toiletten (geen rolstoeltoilet)

Het terras zelf is goed bereikbaar. (Let op: er is geen bediening op het terras, al brengen we natuurlijk graag iets naar buiten op verzoek!) theehuis banner OVER ONS Stichting de Roos is een stichting en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam. KVK :33.20.61.94 BTW: NL 0086 09068 B01 IBAN 1: NL28 RABO 0393 567 060 IBAN 2: NL05 INGB 0004 900 273 Klik hier voor meer algemene informatie over de Roos.

Lees hier ons privacy statement


DISCLAIMER De fotografie op de website is in handen van vrijwilligers, medewerkers en externe partijen. Het auteursrecht © Copyright blijft bij hen, ook al staan ze niet overal expliciet vermeld. Graag willen we Mark Rammers, Ester Serrano en Karin Schlotke van harte bedanken voor hun bijdrage bij de foto’s van de Roos. Heb je vragen over een foto of beeldgebruik in het algemeen, neem dan contact op met de website via website@roos.nlContactformulier

Heb je vragen, opmerkingen of tips voor de Roos? Vul onderstaand formulier en wij nemen contact met je op. Voor het reserveren van een ruimte hebben we een apart reserveringsformulier. Klik hier voor het reserveringsformulier >>

* indicates required field